Tarih: 26.04.2021 14:33

Uçak Korkusu Olanlara Uçuş Tüyoları

Facebook Twitter Linked-in

Daha önce bir tibülans yaşayanlar, kapalı alan korkusu bulunanlar, yüksekten endişe edenler uçakta kendini rahat hissedemiyor. Uçuş fobisine kadar varabilen bu sorunlar, birçok kişiyi uçmaktan alıkoyuyor. Özellikle ucuz uçak bileti bulunduğunda ve çevredeki kişilerin baskısıyla kişiler, korkularına rağmen uçağa binmek zorunda kalabiliyor. Peki bu durumda yapılabilecek egzersizler, rahatlamaya yardımcı çalışmalar neler biliyor musunuz

 Uçak Korkusu Olanların Yapabileceği Değişiklikler

Eğer siz de uçak fobisi olan, korku yaşayan kişilerdenseniz önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

 Uçuş Sırasında Rahatsızlanırsanız

Daha önce uçuş korkusu olmayan kişiler de uçakta kaygı nedeniyle rahatsızlanabiliyor. Özellikle panik atak gibi sorunlar fiziksel semptomlar yarattığı için kişide yaşamsal bir kaygı oluşturabiliyor. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız, kendinizi psikolojik veya fiziksel olarak kötü hissederseniz uçuş personelinden yardım alabilirsiniz. Kabin görevlisinden nazik bir şekilde size yardımcı olmasını rica edebilirsiniz. Personel sakinleşmeniz için size yardımcı olabileceği gibi uçakta varsa, bulunan bir hekim veya psikologun yardımını almaya da vesile olabiliyor. Eğer uçakta anksiyete krizi yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorsanız, uçağa binerken kabin görevlilerine bilgi verebilir ve olası bir sorun halinde size yardımcı olmalarını önceden isteyebilirsiniz. Bu bilgilendirme yolcunun, uçuşu daha güvende hissederek geçirmeye yardımcı olabiliyor.

 Uçakta Rahat Hissetmek için İpuçları

Uçağa binenlerin, korkuları varsa baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, göz kararması, karın ağrısı, tansiyon sorunları ve çarpıntı yaşayabileceği belirtiliyor. Bu kaygı genellikle uçağın düşeceği fikrinden besleniyor. Eğer böyle bir kaygı duyuyorsanız, ihmal etmeden uzman desteği almalı ve rahatsızlığı görmezden gelmemelisiniz. Bu tip sorunları göz ardı ederek uçağa binmeye çalışmanız halinde tekrar tekrar problemler yaşayabileceğinizi ve korkunuzun da zaman içinde büyüyebileceğini bilmelisiniz. Sizi rahatlatacaksa  uçak düşme ihtimalinin, kara yolunda bir kaza geçirme olasılığından çok daha az olduğunu aklınızda tutabilir, uçakların son derece güvenli araçlar olduğunu kendinize hatırlatabilirsiniz.  (Fİ)                                                                                                                                                                                               

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —