“ULUSLARARASI 12. ADANA KURTULUŞ YARI MARATONU VE HALK KOŞUSU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ULUSLARARASI 12. ADANA KURTULUŞ YARI MARATONU VE HALK KOŞUSU” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Elban, Adana'nın Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü anısına 'Yüzümüzde Kurtuluşun Işığıyla Koşuyoruz' sloganıyla gerçekleştirilen maraton öncesinde, her sene atletizm camiasının bu koşu vasıtasıyla Adana’da buluştuğunu söyledi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle organize edilen “12. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu” Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Elban, Adana'nın Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü anısına 'Yüzümüzde Kurtuluşun Işığıyla Koşuyoruz' sloganıyla gerçekleştirilen maraton öncesinde, her sene atletizm camiasının bu koşu vasıtasıyla Adana’da buluşmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bu seneki koşunun Adana’nın Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi sebebiyle çok özel olduğunu kaydeden Vali Elban, sporculara başarılar diledi.

21 km, 10 km, engelli koşusu, halk ve çocuk koşusu kategorilerinde yarışılan maratona bin 680 kişi katıldı.

Belirlenen parkurla kentin tarihi dokusuna da dikkatlerin çekildiği koşu; Vali Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar’ın start vermesiyle başladı.

Binlerce sporcunun ilgi gösterdiği maraton, Fuzuli Caddesi'nde başlayıp Merkez Park’taki bitiş noktasında sonlandı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ