Yeni Sezon Yavru Sazan Balığı Üretimi Sağımla Başladı
TARIM 13.06.2022 09:02:00 2704 0

Yeni Sezon Yavru Sazan Balığı Üretimi Sağımla Başladı

​Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yeni balık yetiştirme sezonunun ilk adımı atılarak anaç balıklardan sağım yapıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü kullanımında iken bir süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devri yapılan Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yavru sazan balıkları yetiştirmek için anaç sazan balıklarından sağım yapıldı.

DSİ Baraj İçi Tesislerinde bulunan Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndaki balık sağımına, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, ve beraberinde İl Müdür Yardımcısı Erol Satıcı katıldı. Üretim İstasyonunun kuluçkahane kısmındaki mini havuzlara bir gün önce alınan ve sağım için hazırlanan anaç balıklardan yumurta sağımını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, yeni üretim sezonunda hedeflerinin geçen yılın üzerinde yavru balık üretmek olduğunu ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü desteğiyle yürütülen yavru balık üretiminin Türkiye genelinde yedi ilde gerçekleştiğini ifade eden Tekin, "Geçen yıl 8 milyon adet larvadan 6 milyon adet yavru sazan balığı elde ettik. Bunları bizim ildeki göl ve göletlere bıraktık ayrıca bize bağlı olan çevre illere dağıtımını yaptık ve o illerdeki göl ve göletlere bırakılmasını sağladık. Bu yıl yeni sağım dönemi başladı. Şu anda ikinci sağımı yapıyoruz. 16 milyon yumurta elde edildi. Bir sağım daha yapılacak. Bununla birlikte toplamda 20 milyon balık elde edeceğiz. Bakanlığımızın belirlediği program dahilinde bize bağlı illere üretilecek yavru balıkların sevkiyatını yapıp, göl ve göletlere yeni sezonda bırakılmasını sağlayacağız" dedi. Üretim istasyonunda bu yıl daha verimli bir sezon geçireceklerini vurgulayan Tekin, "Göl ve göletlerde sazan varlığı miktarını artırmayı böylece de buralardan vatandaşın geçimini sağlamasını amaçlıyoruz. Birçok göl ve gölet balıkçılık sayesinde ciddi istihdam sağlıyor" şeklinde konuştu.  

Farklı büyüklükte 9'u beton, 11'i toprak 20 adet yavru ve anaç balık havuzunun yer aldığı istasyonda, teknik personellerce sağımı yapılan balık yumurtaları daha sonra dölleme işleminden geçiriliyor. Dölleme yapılan yumurtalardan 72 saat sonra larva balıklar çıkmaya başlıyor. Yumurtadan çıktıktan sonra özenle bakımları yapılan larva balıklar, bir süre mini havuzlarda beslendikten sonra istasyon içerisindeki toprak havuzlara alınarak 5-6 santimetre büyüklüğe gelene kadar bakılıyor ve daha sonra göl ve göletlere salınmak üzere çevre illere gönderiliyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda geçen yıl üretimi yapılan 6 milyona yakın sazan balığının başta Adana olmak üzere Hatay, Mersin, Osmaniye, Konya illerine gönderilerek buradaki göl ve göletlere bırakılması sağlanmıştı. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli