Zamanı Kovalayanlar’ın Son Konuğu:Türk Dağcı Nasuh Mahruki

Zamanı Kovalayanlar’ın Son  Konuğu:Türk Dağcı Nasuh Mahruki

Dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Saat&Saat’in “Zamanı Kovalayanlar” belgeselinin yeni ve son bölümünde Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk Dağcı Nasuh Mahruki konuk oldu.

Aynı zamanda yazar ve fotoğrafçı da olan Mahruki, programda hayatın tam olarak zaman olduğunu, yetenek ve tutkunun ise zamanın bir parçası olduğunu anlatıyor.
Türkiye’de saat sektörüne öncü Saat&Saat; “Zamanı Kovalayanlar” belgesel serisinin son programına zamanın değerini bilen son konuğunu aldı. Alanında uzman misafirlerin zaman yönetimleriyle yer aldığı belgeselin yeni ve son bölümünde Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk ve ilk Müslüman dağcı Nasuh Mahruki yer aldı. 
Okula misafir hoca olarak gelen Rus matematik profesörü ve aynı zamanda dağcı olan Dmitri Korontkin’ in iki aylık tırmanış programına verdiği kararla hayatı değişen Mahruki; aynı zamanda Everest Dağı’na çıkarak yaşadığı tecrübeleri anlattı. Zamanlamanın da bir zamanı olduğuna değinen Mahruki, “Zamanın hayatla aynı şey olduğunu kavrarsak, boşa geçen zamanın da boşa geçen hayat olduğunu kavrayabiliriz.” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ