Zeydan Karalar
YEREL 27.09.2021 13:07:00 1019 0

Zeydan Karalar'dan ,Adana Lezzet Festivali'ne davet

“Adana’ya gelin ciğerimi yiyin” mesajını yineleyen Başkan Zeydan Karalar, Adana Kebabı’nın eşsiz bir lezzet olduğunu fakat Adana’da onlarca başka lezzet de bulunduğunu anlatarak, bu lezzetlerin mutlaka tadılması gerektiğini söyled

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, FOX TV’de yayınlanan, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, ülke genelinde ses getiren 28. Uluslararası Altın Koza Film Festival’nin değerlendirmesini yaptı, vatandaşları 8, 9, 10 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak Adana Lezzet Festivali’ne katılmaya çağırdı. 
Hatay’da gerçekleştirilen Expo 2021 Hatay Organizasyonu İş Birliği Protokol Töreni ve CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Toplantısı’yla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, gündemdeki öğrenci yurdu sorunu, halkın artan geçim problemleri ve çoğalan mülteci konusuna da değindi.
Dünyada belediyelerin sadece rutin belediyecilik hizmetleri yapan kurumlar olma özelliğinin değiştiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, belediyelerin halkın temel sorunlarıyla ilgili iş ve hizmet de ürettiğini söyledi.
Başkan Zeydan Karalar, Türkiye’de her kesimi kucaklayacak yeni bir siyaset diline ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, ülke ve şehirler için ayrım gözetmeksizin birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. 
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine, mali durumun günden güne düzeltilmesine ve özellikle tarımın,  üreticinin ve kadının güçlenmesine yönelik yapılanlara değinen Başkan Zeydan Karalar, bu amaçla kurulan Meryem Kadın Kooperatifi ve Payhane ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Zeydan Karalar, kadının hayata dair her alanda daha fazla yer almasıyla daha güçlü ve çağdaş bir ülke olma yolunda ilerlenebileceğini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 2018’de zarar eden bir kurum olduğunu ve şu anda artı değer üretir hale geldiğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, konuşmasının son bölümünde Adana’da metronun daha verimli hale getirilmesi için hazırlanan projeye değindi, ilaveten yapılması planlanan tramvay sistemiyle ilgili de bilgi verdi. 
Trafik sorununu toplu taşıma sistemini güçlendirmeden çözmenin mümkün olmayacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın su, yol ve altyapı problemlerini azaltmak için de durmaksızın çalıştıklarını bildirdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı