PROF. DR. SÜLEYMAN BOZDEMİR : - “KÖY ENSTİTÜLERİ KAPATILMASAYDI FETÖ OLAYLARI OLMAZDI”
Röportajımızın sonunda Prof. Dr. Süleyman Bozdemir´e “Köy enstitüleri kapatılmasaydı neler olmazdı veya neler olurdu” diye sorduk. Bozdemir, “Bu sorunuza benim de hocam olan Sayın Mustafa Şanlı´nın ifadeleri ile yanıt vermek istiyorum. “Köy enstitüleri kapatılmasaydı terör, Suriye-Irak savaşları, FETÖ olayları, Türk askeri ırak ve Suriye´de olmazdı. “8-9 yaşlarındaki kız çocukları evlenebilir” diyen yobazlar olmazdı. Atatürk´ün Orman Çifliği´nde külliye zikri olmazdı. Kimse Atatürk ve İnönü´ye “iki ayyaş” diyemezdi. Lozan´da bizi uyutamazlardı” diyemezlerdi. Bir lise müdür yardımcısı “dağ-taş imam hatip olacak” diyemezdi. “ne istediler de vermedik” diyemezlerdi. Kadına-kıza saldırı, tecavüz olayları bu kadar çoğalmazdı” dedi.
GÜNDEM
PROF.DR.SÜLEYMAN BOZDEMİR, “TÜRKİYE, İYİ YÖNETİLEBİLSEYDİ, BU 15 YILDA ÇAĞ ATLAYABİLİRDİ”
Bozdemir, "Bugün içine düştüğümüz eğitimdeki çöküşün başlangıcı 1950 ‘liler de çok partili döneme geçmemizle başlamıştır. DP iktidarı eğitimde, ilk darbeyi Köy Enstitülerini ve Halk Evlerini kapatarak vurdu. Köy Enstitülerinde Atatürkçü çağdaş eğitim ilkelerinin uygulanması ve kısa sürede çok verimli sonuçların alınması, devrimlere baştan beri karşı olan fakat Atatürk ve İnönü´den çekinenleri çok rahatsız etti” dedi
EĞİTİM
PROF DR. BOZDEMİR, "KÖY ENSTİTÜLERİ KAPATILDI, LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞILDI"
ÇÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Bozdemir, "Köy Enstitüleri Atatürk´ün ön gördüğü eğitim felsefesini uygulamaya koyan tek eğitim kurumumuz olduğu için, unutulamaz unutturulamaz" dedi.
EĞİTİM