“KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ’NDE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ”
AFET 5.08.2021 11:59:00 4796 0

“KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ’NDE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ”

Milas’ta bulunan Kemerköy Termik Santrali'nde alevlerin etkisinin sabah saatlerinde azaldığı ve yangının söndürülme aşamasına gelindiği bildirildi.

Milas’ta ise alevlerin dün gece Kemerköy Termik Santrali’ne kadar ulaşıtğı   açıklanmıştı. Santralde yanıcı ve patlayıcı maddelerin boşaltıldığı, çalışanların da tahliye edildiği, öte yandan alınan tedbirler ve santralin çevresine kazılan hendeklere rağmen gece saatlerinde patlama ve parlamalar meydana geldiği bildildi.

Santralde 10 saat etkili olan alevlerin sabah saatlerine gelindiğinde etkisinin azaldığı, bölgede çalışmaların sürdüğü ve   yangının söndürülme aşamasına gelindiği bildirildi.

Milas’ta, Kemerköy Termik Santrali’nden yaklaşık yedi kilometre mesafede ikinci termik santral olan Yeniköy Termik Santrali de bulunuyor.

KEMERKÖY SANTRALİ HAKKKINDA İLETİŞİM BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınından etkilenen Kemerköy Termik Santrali ile ilgili bir açıklama yaptı ve şunları kaydetti:

“Muğla Milas’ta devam eden orman yangınında, 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü sabahından itibaren karadan ve havadan yapılan yoğun müdahaleler sayesinde yangının Kemerköy Termik Santrali’ne sıçraması engellenmiş; yoğun hava müdahalesi, kara tahkimatı ve diğer genel tedbirlerle saat 15.00’e kadar tüm bölgede yangınla ilgili kontrol sağlanmıştır.

Ancak; saat 15.00’ten itibaren rüzgarın hızının 60 km’ye ulaşması sebebiyle yangın tekrar başlamış, yangının bu fazı da yine havadan ve karadan müdahalelerle engellenmiştir. Ancak; akşamüstü hava karardıktan sonra rüzgarın şiddetini daha da artırması ve yön değiştirmesi sebebiyle artan yangın, santralin bazı bölgelerine sıçramıştır.

Hadisenin bu noktaya gelebileceği konunun uzmanları tarafından daha önceden öngörüldüğü için santral kontrollü şekilde devre dışı bırakılmış ve personelin geçici tahliye prosedürü ivedilikle gerçekleştirilmiştir.

Yangının santrali tehdit ettiği ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu hassasiyetle takip etmektedir. Yine ilk andan itibaren bölgede bulunan ilgili üç bakanımız da tesisin yöneticileri ile birlikte yaşanan gelişmeler üzerine tahliyeye karar vermiş ve tahliyenin tamamlanmasının ardından santralden ayrılmışlardır.

Tahliyenin ardından itfaiye acil müdahale ekipleri tarafından, durum tespiti için santral sahasında ilk incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır.

Halen, acil müdahale ekipleri tarafından santral sahasında inceleme ve soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaya devam etmektedir. Soğutma işlemleri, sabah saatlerinde havadan ve karadan devam edecektir.

Yangın mahallinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm adımlar atılmıştır.”

BÖLGEDEKİLER TAHLİYE EDİLDİ

Dün gece alevlerin linyit kömürü ile elektrik üretiminin sağlandığı Kemerköy Termik Santrali'ne sıçramasının ardından bölgedeki sekiz mahalle tahliye edilmiş, yetkililer korbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyarıda bulunmuştu. Günde 21 bin 600 ton yakıt kullanılan tesis için depolanan binlerce ton linyit kömürünün tutuşmasından da endişe ediliyordu.

Milli Savunma Bakanlığı, bölgeden tahliyeler konusunda Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bakanlık, "Milas’ın Ören bölgesindeki yangın nedeniyle gece boyunca tahliye çalışmaları devam etmiş, termik santralde bulunan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetlerimize ait çıkarma gemileriyle bölgeden emniyetle tahliye edilmiştir. Tahliye çalışmaları sorunsuz şekilde tamamlanmıştır“ diye duyurdu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NDA DEPREM BÖLGESİNDE 5 BÜYÜKLÜĞÜN ÜZERİNDE DEPREMLER OLABİLECEĞİ AÇIKLANDI

DEPREMLERDE CAN KAYBI 50 BİNİ AŞTI

GÖKSUN – KAHRAMANMARAŞ’TA 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

“DEPREM BÖLGESİNDE ALIŞILAGELEN YÖNETEMLERLE İNŞAAT YAPAMAYIZ”

MALATYA - PÜTÜRGE VE HATAY- HASSA’DA DEPREMLER

SAİMBEYLİ’DE KORKUTAN DEPREM: 4.4

ADIYAMAN, GAZİANTEP VE KAYSERİ’DE KORKUTAN DEPREMLER

AFAD AÇIKLADI: CAN KAYBI 45,089’A YÜKSELDİ

DÜNYA BANKASI: “DEPREMİN  TÜRKİYE’YE DOĞRUDAN MALİYETİ 34,2 MİLYAR DOLAR”

ARTÇI DEPREMLER KORKUTUYOR

NACİ GÖRÜR TEKRARLADI: “ADANA VE KIBRIS’TA DA BEKLİYORUZ”

CAN KAYBI 43,556’YA YÜKSELDİ

DEPREMLERDE CAN KAYBI 41,156’YA YÜKSELDİ

ELAZIĞ’- PALU’DA DA 4’TEN BÜYÜK ARD ARDA 3 DEPREM

DEPREM UZMANINDAN ADANA - HATAY UYARISI

ANKARA’DA SELE KAPILAN CHP GENÇLİK KOLU YÖNETİCİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 BALIKESİR’DE 4,1 VE 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ DEPREM

GEDİZ’ DE 4,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MERSİN’DE DEPREM

KIBRIS AÇIKLARINDA 6,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ADANA'DA DA HİSSEDİLDİ

KONYA, MERAM’DA 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli