AKİB ÖĞRENCİLERİN YÖNDERİ OLACAK
EĞİTİM 19.04.2021 10:00:00 1138 0

AKİB ÖĞRENCİLERİN YÖNDERİ OLACAK

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), dış ticaret alanında nitelikli ve yetişmiş iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla  Mersin’deki Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendi.

Türkiye genelinde 4 ilde 6 Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kapsayan projenin Mersin ayağında pilot okul seçilen Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ihracatçı firmalarda staj ve beceri eğitimi alması, burs verilmesi ve mezunların istihdam edilmesine ilişkin alt protokol, TİM ve AKİB arasında imzalandı.

Protokol Yürütme Kurulu oluşturuldu
Ayrıca Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve AKİB yöneticilerinin görev aldığı Protokol Yürütme Kurulu da oluşturuldu. Protokol Yürütme Kurulu’nda AKİB’e bağlı Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile birlikte Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Cevat Çelebi, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlu Tekin Baş, Şube Müdürleri Yılmaz Gündoğan ve Oğuzhan Tülücü de görev aldı.

‘Gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaktan kıvanç duyuyoruz’
AHBİB Başkanı Hüseyin Arslan, mesleki ve teknik eğitimde sektörün iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek donanıma sahip çalışanların yetiştirilmesini amaçlayan projeye destek vermekten büyük kıvanç duyduklarını söyledi. AKİB’in hamisi olduğu Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencileri kendi evlatları gibi gördüklerini, geleceğin dış ticaretçileri olarak yetişmeleri için proje kapsamında tam destek sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Arslan, “Proje okulumuzun yeni nesil dış ticaret meslek lisesi olarak faaliyet gösterebilmesi için öğretim programı ve eğitim materyallerinin güncellenmesi, öğretmenlere hizmet içi ve iş başı eğitimi verilmesi, atölye ve laboratuvarların yenilenmesi, öğrencilerin AKİB’e üye firmalarda staj ve beceri eğitimleri alması, burs verilmesi, mezun olan öğrencilerin ihracatçı firmalarda istihdam edilmesi konularında üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getireceğiz. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız ile tam uyum içinde çalışarak günün uluslararası ticaret ortamına uygun, zengin ve etkili bir müfredatla dış ticarete yönelik mesleki eğitimi tesis edip, en büyük güvencemiz olan gençlerimize yatırım yapacağız.” dedi.
Başkan Arslan, yeni nesil dış ticaret meslek liselerinde e-ticaret uygulamaları, dış ticarette riskler ve korunma yöntemleri, dış ticaret istihbaratı, uluslararası ve dijital pazarlama gibi güncel konuların da müfredata eklendiğini, Zeytinlibahçe Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce'nin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Rusça eğitim verileceğini sözlerine ekledi. 
(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false