Akıllı, “Teknoloji dünyayı, küçük bir ülke haline getirdi”
EĞİTİM 25.10.2021 07:15:00 1151 0

Akıllı, “Teknoloji dünyayı, küçük bir ülke haline getirdi”

Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme' adlı projenin (ASİDE) 4. Ulusötesi Proje Toplantısı ve Final Konferansı’na evsahipliği yapan Sarıçam Halk Eğitim Merkezi; 50’den fazla yerli ve yabancı katılımcıyı 3 gün ağırladı.

Sarıçam Halk Eğitim Merkezi, önemli bir projeye daha imza attı. 'Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme' adlı projenin (ASİDE) 4. Ulusötesi Proje Toplantısı ve Final Konferansı’na evsahipliği yapan Sarıçam Halk Eğitim Merkezi; 50’den fazla yerli ve yabancı katılımcıyı 3 gün boyunca ağırladı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi alanında desteklenen 'Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme' adlı proje kapsamında düzenlenen ASIDE Uluslararası Konferansı, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal’ın ve yetişkin eğitimi kurumlarının yönetici ve eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferans yetişkin eğitimi alanından yaklaşık 50 katılımcıyı bir araya getirdi. Ayrıca etkinliğe çevrimiçi olarak [Google Meet], farklı kuruluşlardan yaygın eğitim kurumlarında çalışan yaklaşık 30 kişi katıldı. Uluslararası Final Konferansı, projenin tanıtılması, sonuçlarının yaygınlaştırılması ve geniş bir hedef kitleye ulaşması açısından önemli bir fırsat sağladı.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, Sarıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alpaslan Akıllı ile Koordinatör Kurum ‘ Instytut Badan i Innowacji w Edukacji’ Başkanı Renata Ochoa-Dąderska  konuşma yaptı.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü İnal, dijital ortamda yetişkinlerde sosyal içerme alanında gerek ülkemiz gerek Avrupa çapında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin mevcut durumu ve bu alanda yapılacak çalışmaların önemiyle ilgili konuşma yaptı.

Sarıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Akıllı, dünyanın neresinde olursa olsun, insanların bir takım ortak özelliklere sahip olduklarını, ülkelerin benzer sorunlara ortak çözüm ürettiği bu tür projelerde yer almanın son derece önemli ve değerli olduğunu belirterek,

“Bu proje kapsamında, yetişkinlerin sosyal içermesi için bir araya geldik. Teknolojinin artık kontrol edilemez bir hızla gelişmesi ve değişmesi bir çok insanın buna yetişebilmesini imkansız değilse de çok zor hale getirdi. Bu teknolojilerle doğmayan yetişkinlerin sosyal hayattan bir parça eksik kalması bu nedenle kaçınılmaz bir hal aldı. Onların dijital dünyaya eklendiği bu proje ile her birinin hayatında değişiklik sağlanabilir. Eğitimcilerin bu yaş grubunu sosyal hayata daha çok dahil edilmesinde belki de çocukların eğitiminde olduğu kadar önemli sorumlulukları var. Dünyayı küçük bir ülke haline getiren teknoloji de bunun en ideal yolu olarak görünüyor. Bu projenin çıktılarının bu nedenle oldukça önemli olduğu inancındayım.

Proje kapsamındaki değerli katkılarınızın her bir katılımcının ülkelerinde önemli değişimler sağlayacağını umuyor ve biliyorum. Hepimize değerli katkıları için teşekkür ederim” dedi.

ASIDE Uluslararası Konferansında, kapsayıcı eğitimi ve dijital becerileri teşvik etmeye, sosyal eğitimcilerin ve sosyal gönüllülerin dijital sosyal içerme konusundaki yeterliliklerini geliştirmeye odaklanan ASIDE projesinin fikri çıktıları ve çalışmaları sunuldu. Konferansta ASIDE Projesi kapsamında ortaklar tarafından hazırlanan 'Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme: İyi Uygulamaların Değişimi' ve ' İyi Uygulamalar Rehberi: BİT Tabanlı Sosyal İçerme Girişimleri ve Hizmetleri Geliştirmek için Gerekli Dijital Yeterlilikler' adlı kitapların sunumu yapıldı. 

'Sosyal İçerme Girişimleri ve Hizmetleri için Dijital Yeterlilikler' konulu çalışma katılımcı ülkeler tarafından sunuldu. Konferans sırasında projede yer alan ortaklar projenin uygulanmasına ve geliştirilen proje ürünlerine ilişkin deneyimlerini paylaştılar. Konferans, projenin çıktılarını tanıtmanın yanı sıra ASIDE proje ortaklarını, araştırmacılarını, uzmanlarını ve ilgili yetişkin eğitimi profesyonellerini ve paydaşlarını dahil ederek, Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme hakkında paylaşımların yapılmasına, araştırma sonuçlarını ve önerilerini tartışmak için olanak sağladı.

ASIDE Uluslararası Konferansı, yetişkin eğitimi profesyonellerine yönelik 'ASIDE Eğitim Kursu: Dijital Ortamda Yetişkinlerde Sosyal İçerme' eğitimi ile devam etti. Konferansın sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli