REKTÖR PROF. DR. TUNCEL, “AŞI HER İNSANA ULAŞTIRILMALI”
EĞİTİM 16.03.2021 12:14:00 1078 0

REKTÖR PROF. DR. TUNCEL, “AŞI HER İNSANA ULAŞTIRILMALI”

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den Tabip Odasına iade-i ziyaret

 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Adana Tabip Odası Yönetimini ziyaret eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hekimliğin bir sanat olduğunu, Tıp Fakültesini de içerisine alan bir ‘Sağlık Kampüsü’ yapmayı düşündüklerini söyledi. 

REKTÖR PROF. DR. TUNCEL, “AŞI HER İNSANA ULAŞTIRILMALI”

Adana Tabip Odası Yönetimine iade-i ziyarette bulunan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, burada yaptığı konuşmada Covid-19 pandemisinden tüm dünyanın olumsuz etkilendiğini söyleyerek “Pandemiden korunmada en etkili çözüm aşılanma olarak karşımızda duruyor. Aslında aşı her insana ulaştırılmalı ve dünya ülkeleri bunu kolaylaştırmalılar. Arzumuz kırmızı olan illerin sarı ya da mavi renge dönmesidir. Aşılanma oranı arttıkça virüsün etkisinin azalacağını ümit ediyorum.” dedi.

EYLÜL AYINDA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEYİ PLANLIYORUZ

Eylül ayında tüm fakültelerde yüz yüze eğitime geçirmeyi planladıklarını da ifade eden Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Kurulduğu günden itibaren verdiği eğitimle nitelikli öğrenciler yetiştiren Tıp Fakültemizi de içerisine alan, çağdaş altyapısıyla güçlü ‘Sağlık Kampüsü’ yapmayı düşünüyoruz. Sadece Tıp Fakültesi için değil, genel olarak tüm fakültelerimiz için bir burs programı geliştirme çalışmamız var. İhtiyaç olması halinde eğitim faaliyetlerinize destek olmayı çok isteriz.” şeklinde konuştu.

 UZM. DR. MENTEŞ, “TABİP ODASI BİLİMİN EMRİNDE BİR KURUMDUR”

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve hekimlerin hazır bulunduğu ziyarette Bölgesel pandeminin bölgesel yönetilmesinin çok mantıklı olduğunu dile getiren Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, “Öncelikle Tabip Odamıza hoş geldiniz. Sizi odamızda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Odamız, üniversitemizle her zaman işbirliği içerisinde olmuştur. Ve üniversitenin ve bilimin emrinde bir kurumdur. Tabip Odası hekimlerin özverisiyle kurulmuştur. Biz yöneticiler de onların hak ve hukukunu korumaya çalışıyoruz. Pandemi süresince hem üyelerimizi hem de kurumları uyararak birlikte çalışmalar yürüttük. Maskenin bulunamadığı dönemde yönetim olarak N95 tipi maske üretip tüm hekimlere ulaştırdık. Eğitim ve sosyal etkinliklerimizi korunma tedbirleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte eğitimlerimiz videokonferans yöntemiyle gerçekleşti. Binamız bitiğinde tıp fakültesi öğrencilerimizin yararlanacağı ders çalışacakları kütüphane olacak. Bir şeyler yiyebilecekleri bir ortam hazırlamayı planladık.” diyerek olmaması umuduyla pandemi de üçüncü pik korkusuyla yaşadıklarını belirtti. 

DOÇ. DR. ÖKTEN, “KONTROLLÜ NORMALLEŞMENİN SONUCU HENÜZ GÖRÜLMÜYOR”

Çukurova Üniversitesinin ilk kadın rektörü olması sıfatıyla Prof. Dr. Meryem Tuncel’in görevini kutlayan Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Kadınlar adına güzellik ve gurur verici bir durum. TTB olarak pandemi sürecinde bilimsel veriler doğrultusunda her şeyi açıkladık. Biraz tepki çektik ama her zamanki gibi bilimsel veriler ışığında doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Şu ana kadar sekiz milyon ilk doz aşılama yapıldı. Üç buçuk milyon da ikinci doz aşılama yapıldı. Ama sayı olarak ve aşılama hızı olarak da oldukça yetersiz durumdayız. Bir de kontrollü normalleşmenin sonucunu henüz görmüyoruz. Bir kaç hafta sonra etkileri ancak görülebilir. Bu yüzden biz tedbirlerin bir müddet daha devam etmesi gerektiğini savunuyoruz.” diye konuştu. 

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in ‘Mitoloji ve Tıp’ üzerine yazdığı kitabını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e takdim etmesinin ardından Adana Tabip Odası’nın Yeni Hizmet Binası gezilerek, Rektör Prof. Dr. Tuncel’e bilgi verildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli