SOSYALBEN VAKFI 8 YAŞINDA
YAŞAM 21.09.2021 11:11:00 541 0

SOSYALBEN VAKFI 8 YAŞINDA

Çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen SosyalBen Vakfı  55.000 çocuğun hayatında fark yarattı

2013 yılında kurulan SosyalBen Vakfı, Kars’tan Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a, Nepal’den Moğalistan’a, Kamboçya’dan Karadağ’a kadar Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla bugüne kadar 55.000 çocuğun hayatına dokundu. 

Çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak yaşadıkları dünyanın farkında, sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan SosyalBen Vakfı 8 yılda pek çok toplumsal projeye imza atarak 5.000 gönüllü ile 16 farklı ülkede Türkiye’nin 77 ilinde fiziki ve dijital saha faaliyetlerine devam ediyor. 

Spordan sanata pek çok farklı alanda çocukların ve gençlerin yetenek keşfine olanak sağlayan SosyalBen Vakfı, aynı zamanda gönüllülük faaliyetlerini e-Gönüllülük kavramı altında dijitale taşıyarak sosyal sorumluluk konusunda fark yarattı. Vakıf geçtiğimiz yıl boyunca düzenlediği dijital atölyelerle, pandemi sebebiyle okul ve arkadaşlarından uzak olan çocukların sosyalleşmesine, aynı zamanda da yeteneklerini ve ilgi alanlarını fark etmelerine olanak sağladı.  Geleneksel ve dijital arenada gerçekleştirdiği faaliyetlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak için 2020-2021 yılı faaliyet raporunu hazırladı. 

SosyalBen Vakfı Araştırmalarına Devam Ediyor

SosyalBen Vakfı Araştırma Kurulu’nun hayata geçirdiği ilk çalışma olan “Gönüllülük Raporu” 2020 yılında yayınlanmıştı. 2021 yılında araştırmalarına bir yenisini ekleyen vakıf, yetenek keşfinin önemine değinen, müfredat dışı aktivitelerin, çocukların kendilerini ve yeteneklerini tanıması ve sosyal gelişimleri açısından önemini anlatan “Müfredat Dışı Eğitim ve Gelişim Raporu”nu hazırladı.

 

SosyalBen Vakfı Araştırma Kurulu Başkanı Aslı E. Mert bu rapor hakkında bilgi verirken "SosyalBen 8. yaşına girerken, Vakfın odak noktasında yer alan müfredat dışı etkinliklerin yararlarına ve bu içeriklere erişimin önemine değinen raporumuzu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocukların ve gençlerin hem müfredata dâhil eğitimdeki başarılarına hem de zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerine çok olumlu katkıları olan müfredat dışı eğitimin yaygınlaşmasını, konuya ilişkin farkındalığın artmasını ve bu etkinliklere eşit erişimin sağlanmasını diliyoruz" dedi.

8 yıldır toplumsal fayda yaratmaktan duydukları mutluluğu dile getiren SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ise “Öncelikle bu güne kadar SosyalBen yolculuğumuzda bize destek olan, büyük hevesle gerçekleştirdiğimiz her projenin heyecanını bizimle paylaşan herkese teşekkürlerimizi iletmek isterim. Kutlamaları kabul ettiğimiz bu günlerde SosyalBen ailesinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum. Hedefimiz daha nice çocuğun yeteneğini keşfetmesi adına sosyal gelişimlerine destek olarak kendi potansiyellerinin farkında güçlü nesillerden oluşan bir toplum hayaliyle hep birlikte faydalı pek çok projeye daha imza atacağımıza inanıyorum.” dedi. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli