KIRSAL KESİMDE YAŞAYAN NÜFUSTA KAYGI VERİCİ AZALMA
Tahminlere göre, günümüzde kırsal nüfusun payı yüzde 25´in altına düşmüş durumda olduğuna dikkat çeken Bayraktar, kırsal kalkındırılmazsa, bu eğilimle halen 20 milyon olan kırsal nüfusun 2050´de 4,5 milyona gerileyeceğini söyledi
Tüketici Fiyatları Mayıs´ta Yıllık Yüzde 11.72 Arttı
TÜFE´de (2003=100) 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,09 artış gerçekleşti.
EKONOMİ
Bugün hava nasıl olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin güneybatısının az bulutlu ve açık, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu´nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
YAŞAM
GURME 2017 10-14 MAYIS´TA TÜYAP´TA
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. değerli destekleri ile GURME 2017 ÇUKUROVA GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilecektir.
GÜNDEM
EVET-HAYIR FARKI % 2,42 !
Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda Türkiye genelinde sandıklardan yüzde 51,21 "evet", yüzde 48,79 "hayır" çıktı – 849,447 oy da geçersiz sayıldı
GÜNDEM
Gelecek Turizmde ile 10 Yıl 10 Şehir 10 Hikaye
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Anadolu Efes ortaklığında sürdürülebilir turizm projeleri ile yerel kalkınmaya destek olan “Gelecek Turizmde”nin 10´uncu yılı anısına yayınlanan “10 Yıl, 10 Şehir, 10 Hikaye” kitabı, okurlarla buluştu. (FEHMİ İNCEOĞLU)
KÜLTÜR SANAT