Araçlarınızı kışa hazırlayın
YAŞAM 25.11.2021 10:16:00 614 0

Araçlarınızı kışa hazırlayın

Kasım ayı ile birlikte artan yağışlar ve zorlaşan yol koşulları, araçların bakımını diğer mevsimlere göre daha da önemli kılıyor

Olası tehlikeleri önlemek için sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları ve kış koşullarına uygun malzemeleri bulundurmaları ise hayati önem taşıyor. 

Kış lastiği kullanımı

Zorlu kış aylarına hazırlıklı olmanın ilk koşulu kış lastikleridir. Kış lastikleri yaz lastiklerine göre yağışlı havalarda ve zorlu yol koşullarında daha iyi bir yol tutuşu sağlar. Bu durum yaşanabilecek olası kazaların önüne geçilmesine ve aracın diğer aksamlarının da korunmasını yardımcı olur.

Lastik hava basıncının kontrolü

Oto lastiklerinin hava basınçları, dışarıdaki havanın ısısından etkilenir. Bu da lastiklerin performansında düşüşe neden olabileceği gibi aynı zamanda güvenli sürüş açısından da tehlike yaratabilir. Bu tehlikelerin önüne geçmek için kış aylarında lastiklerinin hava basıncı mutlaka kontrol edilmelidir.

Antifriz kontrolü

Kış aylarında araç motor sisteminin doğru ve tasarruflu işleyebilmesi için aracın bakımlarının tam olması önemlidir. Antifiriz başta olmak üzere hava filtresi, buji, motor yağı gibi kontrollerin yapılması hem aracın performansını arttırır hem yakıt tasarrufunu sağlar hem de aracın uzun ömürlü olmasına olanak verir.

V kayışının kontrolü

Araçlarda elektrik üretiminden klimaya güç verilmesine ve direksiyonun düzgün bir şekilde çalışmasına kadar pek çok alanda etkili olan V kayışı, yazın sıcak havalarda gevşeyebilir. Gevşeyen V kayışı ise araçtaki birçok aksamın düzgün çalışmamasına neden olur. Bu yüzden araçların V kayışının ne durumda olduğu mutlaka kontrol edilmelidir. Ayrıca fren ve debriyaj balataları da gözden geçirilmeli, kışın getirdiği zorlu sürüş şartlarına uygunlukları denetlenmelidir.

Akü bakımı

Kış aylarında dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeri de akü bakımıdır. Hava sıcaklığının düşmesiyle araçların marş akımı ihtiyacı artar ve akünün enerjisi kısmen azalır. Eğer akü şarjı zayıfsa şarj edilmeli ve kış dönemindeki sürüşler her zaman tam dolu bir akü ile yapılmalıdır.

Sileceklerin kontrolü

Silecekler kış aylarında en çok kullanılan parçalar arasında yer alır. Kış mevsimine girerken sağlıklı bir görüş alanı açısından sileceklerin kontrolü oldukça önemlidir. Silecekler aşınmış ise mutlaka değiştirilmelidir.

Araçta bulundurulması gereken malzemeler

Kış döneminin zorlu yol koşulları, gerekli bakım önlemlerinin alınmasına rağmen araçta bazı malzemelerin bulundurulmasını da gerekli kılıyor. Herhangi bir olumsuz durumda kullanılmak üzere zincir, çekme halatı, takoz, yedek ampuller gibi malzemelerin araçta bulundurulmasının hayati önem taşıdığı unutulmamalıdır.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false