CHP’Lİ BİNGÖL, “HERŞEYİ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”
SİYASET 7.12.2021 08:38:00 1585 0

CHP’Lİ BİNGÖL, “HERŞEYİ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

CHP'li Gülcan Bingöl, “Bir kadın olarak bugün bu kürsüde konuşabiliyorsam 1934 yılında tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum” dedi.

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Gülcan Bingöl, “Bir kadın olarak bugün bu kürsüde konuşabiliyorsam, oy kullanabiliyorsam, siyasi bir partide aday olup seçilebiliyorsam ve toplumsal hayatın her alanında yer edinebilsem bütün bunları 1934 yılında tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum” dedi.

Bingöl, Seyhan Belediye Meclisinde yaptığı gündem dışı konuşmada, “Atamızı saygı sevgi ve minnetle anıyorum. 1934 yılı gibi çok zorlu bir süreçte kadınlarımızı önemseyip büyük bir devrim daha yaparak kadınlara  “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek değerli olduğunu hissettiren bir anlayıştan kadına değer vermeyen dışlayan ötekileştiren hatta ve hatta fiziksel cinsel ekonomik ve duygusal şiddet gösteren bir toplumla karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız.” Dedi.

Gelinen noktada kadınlar mücadelelerini birçok ortamda sürdürmeye devam ettiğini vurgulayan Bingöl, şöyle devam etti:

“Bunlardan bahsetmişken İstanbul Sözleşmesi’ne de değinmek istiyorum. Kadınlar için büyük bir önem taşıyan her türlü şiddetle mücadele konusunda önleme, koruma, kovuşturma ve destek politikalarından oluşan İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesi İstismarı şiddeti ve cinayetleri daha da meşrulaştırmaktır. Bunun başka bir izahı yoktur. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele ile ilgili önemli adımların atılması gerekirken kadınların ve haklarının korunması gerekirken İstanbul sözleşmesinin fesh edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler kadınların anılmasını değil, eşit şartlarda kadına saygı duyan bir toplum anlayışıyla kadınların yaşamasını istiyoruz. Bu duygularla İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyerek 5 Aralık Kadın Hakları günümüzü kutluyorum” diye konuştu.

“Ne yazık ki ülkemizde kadın cinayetleri işlenmiyor. Birkaç akşamdır izlediğim haberlerden yola çıkarak, şehirler aynı, insanlar farklı, olayların aynı olduğun gözlemledim” diyen CHP’li Gülcan Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Maalesef iyi haberler yok. İstismar, şiddet, cinayet ve uyuşturucu. Bir kız çocuğuna istismarda bulunan bir adam, bebeğine şiddet uygulayan bir baba, bebeğini öldüren bir anne, yeğenini ölürden bir amca, anne ve babasına saygısızca davranan ve darp eden, hatta cinayet işleyen çocuklar. Ve 9 yaşına kadar inen uyuşturucu bataklığı. Geldiğimiz nokta bu. Bunlar basına yansıyanlar, bir de yansımayan bir çok olaylar var. İyi değiliz, üzülerek söylüyorum, Bunları polemik yapmak ve konuşmak için konuşmuyorum. Ben aile hekimlerinin yanına birer psikolog verilmesi gerektiğine ve her ailenin psikolojik tedavi görmesini düşünüyorum. Önemli bir konu olduğunu ve bununla ilgili bir planlama yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili bir çalışma başlatarak gerekli yerlerle görüşmeler yapacağım. Belki bu olayları bitiremeyiz ama belli bir en aza indirebiliriz diye düşünüyorum. İnanıyorum ki bu ülkede sevgi, saygı, barış yeniden inşa edileceğiz ve güzel günlere ulaşıp birlikte iyileşeceğiz.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false