YAZARLAR

  • BIST 100

    113.153%0,87
  • DOLAR

    5,9515% 0,04
  • EURO

    6,6087% 0,06
  • GRAM ALTIN

    286,98% 0,97
  • ÇEYREK ALTIN

    473,517% 0,97
  • Salı 14 ° / 8 ° Fırtına
  • Çarşamba 15 ° / 7 ° Sağanak
  • Perşembe 15 ° / 5 ° Parçalı bulutlu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İki CHP’li birbirine düştü

Aygün, Ankara'daki Togo Kuleleri'ne ilişkin olarak Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmesi üzerine Yavaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 24. Dönem CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek" nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
Aygün, Ankara'daki Togo Kuleleri'ne ilişkin olarak Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmesi üzerine Yavaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İş adamı ve siyasetçi olan Sinan Aygün, kendisi hakkında suç duyurusu yapılmasıyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu:
“ Madem benim bu rantım 950 milyon lira ben rantı da arsaları da iki kuleyi de ona veriyorum. Mansur Yavaş, burayı 550 milyon liraya benden alsın. Karşıda ODTÜ var çok yardımsever madem alsın ODTÜ'ye bağışlasın yurt yapsın burayı.”

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve rüşvet tartışması ile ilgili “Sinan Bey geldi bana anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu’ diye konuştum. Bana yargı sürecini anlattı” dedi. Bir grup gazeteciyle ‘yeni yıl yemeği’nde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, soruları şöyle yanıtladı:
“(Mansur Yavaş ile Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışması) Mansur Yavaş’la da görüştüm, binanın yapılması ile ilgili yargı sürecini anlattı. Kendisi zaten haksızlıklara karşı çıkan, ranta karşı çıkan bir isim. Dolayısıyla böyle bir uyuşmazlıkta yapılması gereken, yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmesidir. Biz de kendisine onu söyledik; ‘Yasa, hukuk neyi öngörüyorsa gereğini yapın’. Yavaş da yasanın öngördüğü çerçevede hareket etmiştir. İşin özü, büyük paralar dönüyor. Gerçekten de haksız rant elde edenlere karşı belediye başkanının mücadele etmesi lazım. Mansur Bey’in yaptığı da yargı kararlarını uygulamak, hukukun gereğini yerine getirmek.
(Bu olaydan önce Sinan Bey ile görüştünüz mü?) Sinan Bey geldi bana anlattı. O nedenle ben de Mansur Bey ile ‘Nedir bu’ diye konuştum. Hukukun gereği neyse onu yapın dedik. Başka söyleyeceğimiz bir şey yok.
(Sinan Aygün’ün ‘Benden rüşvet istiyorlar’ diye bir sözü oldu mu?) Bir haksızlığa uğradığını ifade etti. Ben de belediye başkanına; ‘Var mı bir haksızlık, olay nedir’ dedim. Sonuçta şuna vardık; yargı neyi öngörüyorsa gereğini yapın. O kadar. İşin özü bu zaten."(VŞ)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ