Zekai BULUÇ


TÜRKİYE'DE İLK BELEDİYE EKMEK FABRİKASINI KİM KURDU?


     Türkiye’de belediye, ekmek fabrikası fikrini, İstanbul belediye eski başkanı merhum Ahmet İSVAN ortaya attı!

            İlk tepkiyi İstanbul belediyesinde söz sahibi olan DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) gösterdi! “Belediyenin görevi, ekmek fabrikası açarak; fırıncıların ekmeğiyle oynamak mı?” dediler! Merhum Ahmet İSVAN’ın pes etmeye hiç niyeti yoktu!

     Sendikacılara dönerek “Ben halkımı gramaj hırsızlarına ve fahiş zamlar yapanlara ezdirmeyeceğim!” dedi ve DİSK yöneticilerini ikna etti.

     Daha sonra belediye ekmek fabrikaları Türkiye’nin diğer illerinde dalga dalga yayılmaya başlayınca; yoksullar az da olsa, rahat ettiler!

     Sanırım şu günlerde Türkiye’nin her ilinde ekmek fabrikası var!

                                                *******

            12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren paşalar ilk önce M.Kemal ATATÜRK ünlü öğretisi “Yurtta ve dünyada barış” ilkesini savunan aydınların oluşturduğu, Barış Derneği üyelerini topluca hapishaneye attılar!

     Barış Derneği davasının sanıklarının birisi, Ahmet İSVAN’ın eşi Reha İSVAN’dı

     Mahkeme, Merhum Reha İSVAN hanıma son sözlerini sorunca; Reha Hanım şöyle bir savunma yaptı ve tarihe not düştü!

     “Sayın yargıç, sayın üyeler ben bir anneyim ve bu yüzden ne kendi çocuğumun, ne de başka insanların çocuğunun savaşta ölmesini istemiyorum ve bu isteğim benim en doğal hakkımdır!”

     Mahkeme başkanı, katibeye dönerek, “Yaz kızım sanıkların beraatine karar

verilmiştir!”

            Reha hanımın tarihe not düşen savunması bana Vietnam’da soykırım yaptığı için ABD’yi yargılayan ve dünyada Bertrand RUSSELL mahkemesini anımsatır. Ne yazık ki RUSSELL mahkemesi diye anılan bu mahkemenin hiçbir yaptırım gücü yoktu!

    Anti-emperyalist RUSSELL mahkemesi dünyada çok ses getirmiştir!

            Evde kalın.

    Sağlıcakla kalın.

NOT: M.Kemal ATATÜRK’ün ünlü öğretisi “Yurtta ve dünyada barış” ilkesi, asla ütopya değildir! Bizler görmesek bile çocuklarımız ve torunlarımız görecektir! ATATÜRK’ün bu öğretisi, Türkiye’nin en güçlü ihraç ürünüdür! Bu sözler George Soros’a ve onun Türkiye’deki çocuklarına kapak olsun!   

İstanbul’da birisi veya birileri, belediye ekmek büfesini kundakladı! Buradaki amaç insanları; yoksullukta eşitlemektir!

     Halkın yüzde doksan dokuzunun Müslüman olduğu bir ülkede, yoksulların faydalandığı belediye ekmek kulübesini yakanlar, hangi dinden acaba?

 

    

YAZARLAR

  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00