ABD VE RUSYA, ATEŞKESİN 27 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAMASINDA ANLAŞTI
Amerika ve Rusya, Suriye ateşkesinin Cumartesi günü uygulamaya gireceğini müjdeledi. IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar kapsam dışı bırakılırken, ateşkes anlaşmasının ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.
Tarih: 23.2.2016 11:23:10 / 202okunma / 0yorum

Bu arada IŞİD, haftasonu Suriye´yi kana buladı. İslamcı örgütün Şam´a düzenlediği saldırılarda en az 83 kişinin öldüğü kaydedildi. Örgütün Humus´taki saldırılarıysa 59 Suriyeli´nin ölümüne yol açtı

Washington saldırıları sert bir dille kınadı. Amerika Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “barbarlık” olarak nitelerken, başta Suriye rejimi olmak üzere savaşan bütün taraflara, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin ayakta kalmasına yardım eden iç savaşı bitirme çağrısı yaptı.

Rusya da, IŞİD´in Suriye´deki barış çabalarının önünü kesmeye çalıştığını ve bu girişimin uluslararası toplumdan gereken tepkiyi alması gerektiğini savundu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler´in Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da, IŞİD´in Suriye´deki saldırılarını kınadı. Suriye hükümeti ve muhalif gruplar arasındaki barış görüşmelerini, bu hafta tekrar başlatmak umuduyla Şubat başında askıya alan De Mistura, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada bunun artık gerçekçi bir hedef olmadığını söyledi.


Obama ve Putin Suriye Ateşkesini Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ile Suriye´deki ateşkesi görüştüklerini ve bir anlaşmaya vardıklarını açıklayan Putin Suriye´deki ateşkesin, ülkedeki katliamı durdurmak için atılan gerçek bir adım olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Az önce ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesini gerçekleştirdik. Arayan taraf Rusya´ydı ama hiç şüphesiz ilgi karşılıklıydı. Görüşme sırasında, Uluslararası Suriye Destek Grubu olarak bu ülkedeki silahlı eylemlerin durdurulmasına ilişkin Rusya ve ABD´nin ortak açıklamasına onayımızı verdik” dedi.

Moskova ve Washington´un ateşkesi kontrol etmek için etkili bir mekanizma başlatmaya hazır olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı, bunun için sıcak hatların, gerekirse de bilgi alışverişi için çalışma grubunun kurulacağını sözlerine ekledi.

Ateşkesin 27 Şubat´ta başlaması için tüm tarafların 26 Şubat öğlene kadar anlaşmaya uyacaklarını teyit etmesi gerektiğini söyleyen Vladimir Putin, “IŞİD, El Nusra ve BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak kabul edilen diğer gruplara gelince, bunlar tamamen anlaşmanın dışında kalıyor. Bu örgütlere karşı saldırılar devam edecek” diye konuştu.

Obama: ‘Hedefimiz BM öncülüğündeki süreci canlandırmak ve IŞİD´i yenilgiye uğratmaya odaklanmak´

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye´de ateşkes anlaşmasıyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray´ın açıklamasına göre, Kremlin´in talebi üzerine yapılan görüşmede, Suriye rejimi ve müttefikleri ile silahlı muhalefet arasında ülke çapında ateşkes tesis edilmesi çabaları ele alındı.

Başkan Obama görüşmede, bu türden bir ateşkesin şart ve yöntemleri üzerinde ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu´ndaki diğer ortaklar arasında anlayış birliğine varılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Obama, şimdi önceliklerin, Suriye rejimi ve silahlı muhalefetten ateşkes anlaşmasına olumlu yanıtlar gelmesi, Suriye halkının acılarını dindirmek, BM öncülüğündeki süreci canlandırmak ve IŞİD´i yenilgiye uğratmaya odaklanmak için tüm tarafların ateşkesi inançla uygulamasının sağlanması olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de günlük brifing´inde, ateşkes anlaşmasının uygulanmasının zorluğunu, ortada çok sayıda engelin bulunduğunu bildiklerini, ancak bunun bir “fırsat anı” olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, yaptığı yazılı açıklamada, “Hepimiz önümüzdeki büyük zorlukların farkındayız. Gelecek günlerde, kilit taraflardan [anlaşmanın] şartlara uyacakları yönünde güvenceler almak için çalışacağız,” ifadesini kullandı.

Kerry, uygulanabilmesi halinde ateşkesin, sadece şiddeti azaltmakla kalmayacağı, aynı zamanda insani yardımların boyutunun genişletilmesine olanak tanıyacağı ve Suriye halkının arzularına yanıt veren bir hükümete siyasi geçiş hedefini destekleyeceğini kaydetti.

ABD ve Rusya, 27 Şubat Cumartesi günü devreye girecek bir ateşkes planı üzerinde anlaşmaya varmıştı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu´nun eş başkanı iki ülke tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın IŞİD, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ve BM Güvenlik Konseyi´nin terör listesindeki grupları kapsamadığı belirtiliyor.

Suriye rejimi ve silahlı muhalif grupların en geç 26 Mayıs öğle saatine kadar anlaşmaya uyacaklarına dair taahhütlerini resmi olarak sunmaları gerekiyor.

Ateşkesin denetlenmesi için yine ABD ve Rusya´nın eş-başkanlığında bir çalışma grubunun oluşturulması da öngörülüyor.









Kaynak: HABER MERKEZİ

Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
Yorumunuz *
CHP ESKİ MİLLETVEKİLLERİ´NDEN ALMAN PARLAMENTERLERE SÖZDE SOYKIRIM UYARISI
Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgili olarak Alman Parlamentosuna sunulan karar tasarısı hakkında CHP eski milletvekilleri Alman Parlamentosunun Üyelerine bir mektup göndererek Ermeni iddialarının, bu konuda karar vermeğe yetkili olmayan Parlamentolar tarafından haklı bulunamayacağını vurguladılar.
RUSYA´DAN ‘TÜRKİYE IŞİD´E PATLAYICI KİMYASALI TEMİN ETTİ´ SUÇLAMASI
Rusya´nın BM Büyükelçisi Vitaly Çurkin, Türk şirketlerini DAEŞ´e el yapımı patlayıcı hammadde temin etmekle suçladı.
G7 ZİRVESİ JAPONYA´DA BAŞLADI
Dünyanın büyük ekonomisine sahip 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesinde , Rusya´nın Ukrayna´daki faaliyetleri, Kuzey Kore´nin Nükleer Programı, Ortadoğu´da yaşanan gelişmeler konuları da ele alınacak.
AVRUPA TÜRKİYE SOSYAL DEMOKRAT HAREKÂTI
Ülkemiz Türkiye, özgürlükçü demokrasiyi içine sindiremeyenlerin, ülkemizi rejim buhranına sürüklemek istedikleri bir dönemden geçiyor. Yerleştirilmeye çalışılan çağ dışı ekonomik modelin siyasal ortamının oluşturulmak istendiği bir dönemi yaşıyoruz.
AB İLE VİZE KONUSU YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel arasındaki görüşmede terörle mücadele konusunda AB kurumlarıyla, Türkiye´nin önceliklerini de dikkate alan değerlendirmeler yapılmasında mutabakat sağlandığı haber veriliyor
SURİYE´DE IŞİD´İN BOMBALI SALDIRILARINDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ
Suriye rejiminin kontrolünde bulunan liman kentleri Tartus ve Cebele´de düzenlenen 7 farklı bombalı saldırıda en az 78 kişi hayatını kaybederken 120´den fazla kişi de yaralandı.
Kayıp Mısır uçağının enkazı bulundu
Mısırlı yetkililer, dün Paris-Kahire seferi gerçekleştirdiği sırada kaybolan mısır yolcu uçağının enkazının İskenderiye kenti açıklarında bulunduğunu duyurdu.
Yunanistan: ´Kayıp Mısır uçağı Kerpe adası açıklarında düştü´
Yunanistan Havacılık yetkilileri, Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada Mısır hava sahasına girdikten sonra radardan çıkan yolcu uçağının Yunanistan´ın Kerpe adası açıklarında düştüğünü açıkladı.
Mısır uçağı havada kayboldu
Paris-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayolları´na ait 56 yolculu uçak, Mısır hava sahasına girdikten 16 kilometre sonra kayboldu.
BAĞDAT´TA ÇİFTE BOMBALI SALDIRI: 44 ÖLÜ
Irak´ın başkenti Bağdat´ta iki farklı bölgede gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 44 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi de yaralandı.
“TÜRKİYE KURALLARA UYDUĞU SÜRECE AB DE SIĞINMACI ANLAŞMASINA SADIK KALACAK”
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği´nin Türkiye ile yapılan sığınmacı anlaşmasına sadık kalmaya hazır olduğunu, fakat Ankara´nın üzerinde anlaşılmış kuralları yeniden değiştirmeye çalışmaması gerektiğini söyledi.
BREZİLYA CUMHURBAŞKANI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI
Brezilya Senatosu, 2014 yılındaki seçimler öncesinde kamu açığını gizlemek amacıyla bütçede usulsüzlük yapmakla suçlanan Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff´in 6 ay boyunca görevinden uzaklaştırılmasına ve hakkında soruşturma açılmasına onay verdi.
BAĞDAT´TA İNTİHAR SALDIRISI: 50 ÖLÜ
Irak´ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr bölgesinde bulunan pazar alanında bomba yüklü bir araç patlatılması sonucu 50 kişi hayatını kaybederken, 60 kişi de yaralandı.
KİLİS´E ROKET SALDIRILARI SÜRÜYOR
Suriye´nin IŞİD kontrolündeki bölgeden ateşlenen 2 roketin Kilis´e isabet ettiği bildirildi.
El Nusra, Halep yakınlarındaki kasabaları ele geçirdi
El Nusra, Halep yakınlarındaki kasabaları ele geçirdi
Terör örgütü El Nusra ve destekçilerinin Halep kentinin güneyinde bulunan ve kasabaların bazılarını hükümet güçlerinden aldığı kaydedildi.
KİLİS´E AKŞAM SAATLERİNDE ATILAN ROKET YÜZÜNDEN BİR ÖLÜ ÜÇ YARALI
Suriye´den atılan 3 roket Kilis kent merkezine düştü ve ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
KKTC CUMHURBAŞKANI´NDAN TÜRKİYE´YE ELEŞTİRİ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ve AB arasındaki vize serbestisi konusunda, " Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıdım dese de tanımanın tüm gereklerini; Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyetini tanımadım dese de tanımamanın gereklerini yerine getiremiyor” dedi.
Milyonlarca insanın e-mail adresi ve şifresi çalındı!
ABD´de bulunan “Hold" Bilgi Güvenliği Şirketi 272 milyon mail adresi ve şifrenin hackerlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.
TRUMP CUMHURİYETÇİLERİN TEK ADAYI
ABD´de Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti´nin başkan adaylığı yarışışında Ted Cruz ve John Kasich´in çekilmesiyle Donald Trump partisinin tek adayı olarak kaldı.
AB BAKANI: “VİZE MUAFİYETİ İÇİN YASAL SÜRE BAŞLADI”
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Komisyonu´nun Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi´ne vizesiz seyahat hakkının verilmesini tavsiye etmesine ilişkin, "Böylece önümüzdeki Haziran ayına kadar da bu yasal süreç tamamlanacak" dedi.
AVRUPA KOMİSYONU´NDAN KOŞULLU “VİZE MUAFİYETİ” TAVSİYESİ
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, “Türkiye özellikle vize serbestisine yönelik koşullar konusunda etkileyici bir ilerleme kaydetti. Daha atılması gereken bazı adımlar var. Türkiye´nin 5 kriteri tamamlamasını bekliyoruz” dedi.
AB´YE VİZE SERBESTİSİ HAYALDİ GERÇEK OLACAK MI?
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve AB Hukuku Uzmanı Dr. Serçin Kutucu beklenen vize serbestisini ve kamu oyunun beklentilerini değerlendirirken, “Vizeler Kalksa Bile Avrupa´da Kalınabilecek Süre Maksimum Üç Ay; Vize Serbestisi Avrupa´da Kalma Hakkı Vermiyor” dedi
“VİZE MUAFİYETİNE ‘İNSAN HAKLARI´ ÇELMESİ TAKILABİLİR” İDDİASI
İngiliz Financial Times (FT) Gazetesi Türkiye´nin ´terörle ve organize suçla mücadele´ yasalarını değiştirmemesinin ve bu alanda AB standartlarına uymamasının, vize muafiyeti anlaşmasını tehlikeye attığını ileri sürdü
ÇAVUŞOĞLU´NDAN "VİZE SERBESTİSİ HAZİRAN AYININ SONUNDA GERÇEKLEŞECEK" BEKLENTİSİ
ÇAVUŞOĞLU´NDAN "VİZE SERBESTİSİ HAZİRAN AYININ SONUNDA GERÇEKLEŞECEK" BEKLENTİSİ
Vize konusunun Geri Kabul Anlaşması ile birlikte uygulanacağını kaydeden Dışişleri Bakanı Türkiye´nin gerçekleştirmesi gereken 72 kriteri yerine getirmek için gerekli çabaları sarf ettiğini, Meclis´ten yasaların geçtiğini ve atması gereken teknik adımları da attığını söyledi
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
EKONOMİYE BAKIŞ
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
DİLENCİ TORBASI
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
BİZ DEVLET BAŞKANLIĞI MODELİNDE YAŞADIK
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
***DERGİCİ LİSELİLER***
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
ATATÜRK´ÜN 19 MAYIS 1919 ‘DA SAMSUN´A AYAK BASMASI, TÜRK DEVLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ VE DOĞUŞUNU SAĞLAMIŞ, DEVLET YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNU AÇMIŞTIR.
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
KURTULUŞ SAVAŞI GÜNLERİ (8)
Ahmet  DUMAN
Ahmet DUMAN
Anayasalar Nedir? Ne İçin Yapılırlar?
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
İÇİ BOŞ LAİKLİK YETMEZ
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
17 NİSAN ‘´KİTAP HEDİYE GÜNÜ´´
Cihat OVALI ADANA´DA FUTBOL
Cihat OVALI ADANA´DA FUTBOL
NEFES NEFESE
İlhan ALPER
İlhan ALPER
FESTİVAL FURYASI
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
8 Mart Çalışan Kadınlar Günü Kutlu Olsun
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
CHP SOLDA (MI?)
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ.
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
“ARTIK MECLİS VAR !”
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
GERİYE KALANLARLA
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
TOPLUMSAL UZLAŞMA VE EĞİTİM
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
Hep Yanınızda Taşıyorsunuz
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
19 MAYIS 1919 ‘DA SAMSUN´A ÇIKMAK ZOR ZANAATTİR !
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
KURULAN OYUNDA SADECE PİYON OLMAK
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
İşverenlere Önemle Duyurulur!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
ANGARYA YASAKTIR
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
ÇAY DEYİP GEÇMEYİN..
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
DÜZİÇİ
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
SERVİS ARACI KİRALAMA HİZMET ALIMI
İLAN NO: 345198
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
İLAN NO: 343630
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
İLAN NO : 340980 www.bik.gov.tr
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
İLAN NO:337427 www.bik.gov.tr
SDH-PDH, NETWORK VE F/O TEST CİHAZI ALIMI
SDH-PDH, NETWORK VE F/O TEST CİHAZI ALIMI
BASIN ADN:337427/890 www.bik.gov.tr
SDH-PDH, NETWORK VE F/O TEST CİHAZI ALIMI
SDH-PDH, NETWORK VE F/O TEST CİHAZI ALIMI
BASIN ADN:337427/890 www.bik.gov.tr
İLAN
İLAN
BASIN ADN:318756/859 www.bik.gov.tr
SDH VE SFP MODÜL ALINMASI İŞİ
SDH VE SFP MODÜL ALINMASI İŞİ
BASIN ADN:333736/851 www.bik.gov.tr
KAMULAŞTIRMA İLANI
KAMULAŞTIRMA İLANI
BASIN ADN:332704/843 www.bik.gov.tr
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KOMPANZASYON TESİSLERİNİN YENİLENMESİ
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KOMPANZASYON TESİSLERİNİN YENİLENMESİ
BASIN ADN:319427/781 www.bik.gov.tr
ÇUKUROVA DR AŞKIM TÜFEKÇİ DEVLET HASTANESİ MUTFAK PERSONEL ASANSÖRÜ YENİLEME İŞİ
ÇUKUROVA DR AŞKIM TÜFEKÇİ DEVLET HASTANESİ MUTFAK PERSONEL ASANSÖRÜ YENİLEME İŞİ
BASIN ADN:320811/776 www.bik.gov.tr
YÜREĞİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN
YÜREĞİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN
BASIN ADN:307965/769 www.bik.gov.tr
İNCİRLİK 10 TANKER KOMUTANLIĞI TÖREN ALANI DÜZENLENMESİ
İNCİRLİK 10 TANKER KOMUTANLIĞI TÖREN ALANI DÜZENLENMESİ
BASIN ADN:319973/768 www.bik.gov.tr
ÇÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SARF MALZEME
ÇÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SARF MALZEME
BASIN ADN:320860/760 www.bik.gov.tr
İLAN T.C. ADANA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
İLAN T.C. ADANA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
BASIN ADN:319960/759 www.bik.gov.tr
İLAN T.C. ADANA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
İLAN T.C. ADANA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
BASIN ADN:319960/759 www.bik.gov.tr
ADANA  3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
ADANA 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
BASIN ADN:319914/747 www.bik.gov.tr
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
BASIN ADN:317572/739 www.bik.gov.tr
ADANA 19.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNDEN
ADANA 19.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNDEN
BASIN ADN:314029/731 www.bik.gov.tr
T.C. ADANA 6. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
T.C. ADANA 6. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
BASIN ADN:314029/729 www.bik.gov.tr
DOLAR
2.9349
EURO
3.2799
ALTIN
0
BIST
0
 
E-Gazete
27.05.2016
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
e gazeti 2
27.05.2016
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
PTT. 1. LİG

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg