Adana´da yemek turizmi
EKONOMİYE BAKIŞ 13.05.2016 13:09:42 1215 0

Adana´da yemek turizmi

Adana yöresinin, başta kebap olmak üzere zengin bir mutfağı bulunuyor. Mutfağın bu kadar zengin olmasının nedeni ise, çeşitli kültürlerin etkisinde kalması olarak gösteriliyor.(Özel Haber Vahit ŞAHİN)

 

  - Yemek, Adana için bir yaşam kültürü. Yemek kültürü, Adana´daki lüks restoranlardan sokaktaki kebap tablalarına, şırdan tezgahlarına, yemek yarışmalarından, kebap festivallerine, gastronomi günlerinden, Portakal Çiçeği Karnavalı´na kadar birçok şekilde satılır ve deneyimlenir.

 /resimler/2016-5/13/1312490415438.jpg Adana yemeklerinin yemek turizmine önemli katkısı olduğu belirtiliyor. Adana yöresinin, başta kebap olmak üzere zengin bir mutfağı bulunuyor. Mutfağın bu kadar zengin olmasının nedeni ise, çeşitli kültürlerin etkisinde kalması olarak gösteriliyor.

  Adana Turizm İl Müdürlüğü´nden edinilen bilgiye göre, Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve çeşitli baharatların kullanılması. Aynı zamanda süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bol miktarda kullanılıyor.

  Adana kebabı çok ünlü ve başlı başına yemek turizmi için bir değer olarak gösteriliyor. Bunun yanında Adana´da bol yeşillik, ezme, salata yeniyor ve mevsimine göre ayran veya yöreye özgü şalgam suyu içiliyor. Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerinden.

  Öte yandan Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından yayınlanan ve Ç.Ü. Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Cihan Yavuz ve Öğr. Gör. Dr. Erdinç Ballı´nın ?Adana´nın Gastronomi Zenginlikleri? araştırmasının sunumunda şu ifadelere yer veriliyor:

?Mutfak-gastronomi turizmi rekabet gücü yaratan bir turizm türüdür. Gastronomi turizminde, turistlerin ana amaçları bölgedeki yemek kültürünü tanımak ve bölgeye özgü tatları deneyimlemektir. Adana ve çevresi mutfak kültürü ve kendine has lezzetleriyle yüksek gastronomi turizmi potansiyeline sahip destinasyonlardan biridir. Yemek, Adana için bir yaşam kültürüdür. Yemek kültürü, Adana´daki lüks restoranlardan sokaktaki kebap tablalarına, şırdan tezgahlarına, yemek yarışmalarından, kebap festivallerine, gastronomi günlerinden, Portakal Çiçeği Karnavalı´na kadar birçok şekilde satılır ve deneyimlenir.?


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false