TAKILAN YPG ARMASI MI, TÜRKİYE´NİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMENİN PROVASI MI ?

TAKILAN YPG ARMASI MI, TÜRKİYE´NİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMENİN PROVASI MI ?

Bay Büyükelçi istediği kadar YPG armalarını Amerikan askerlerinin bireysel dostluk nişanesi olarak taktığını ileri sürsün. Buna inanmak safdillik olur.

?ABD Büyükelçisi Bass, Şanlıurfa´da  gerçekleştirilen Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi´ndeki konuşmasında Amerikan askerlerinin YPG arması takmasının bireysel bir hareket olduğunu ve devletin politikasını yansıtmadığını söylemiş

Ardından da şunları eklemiş:

?YPG´ye danışmanlık yapan ve YPG armaları takan askerlerimizle alakalı son birkaç gündür çok şeyin konuşulduğunu biliyorum. Bu Pentagon sözcüsünün de belirttiği gibi kişisel hareketler, izin alınmadan yapılan hareketlerdir ve düzeltilmişlerdir. DAEŞ´e karşı yürütülen savaşta bu ABD´nin bir politikasını yansıtmamaktadır, politika seçimi değildir.?

Bay Bass, ?Türkiye içindeki bazı topluluklara, hem Kilis´e hem de etrafındaki yerlere zarar veren bu DAEŞ´i Türk sınırından nasıl uzaklaştırabiliriz, nasıl atabiliriz diye yakından çalışıyoruz,? sözleri ile de Türkiye´ye yönelik tehditleri uzaklaştırmak için ne büyük bir çaba harcadıklarına işaret etmiş.

Bir özür mü, ?Biz bildiğimizden şaşmayız´ diklenişi mi bu sözler bunu kestirmek zor olsa da Büyükelçi´nin konuşmasının bir yerinde, ?Türkiye´de bazı kişiler tarafından öne sürülen düşünceleri düzeltmek için bana fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim,? demesini bir tavzih olarak kabul etmek gerekir belki de. Ama yine de bu açıklamalar ?Özrü kabahatinden büyük? özdeyişi ile örtüşüyor gibi.

ABD´nin dünyanın her yerinde yıllardır sürdürdüğü savaşlarını Orta Doğu´ya sıçratması ile işlediği kabahatler o kadar büyük ki, özür dilense de, günah çıkarılsa da bunların yarattığı felaketleri örtbas etmenin olanağı yok. Ancak DAEŞ ? IŞİD- gailesinin giderilmesi yolunda attığı adımları haklı çıkarmak adına dilenen bir özür var  ise ortada,  bunun asıl kabahatleri çok fazla aştığını da bilmek gerek.

Neymiş, ?DAEŞ´i Türk sınırından nasıl uzaklaştırabiliriz, nasıl atabiliriz diye yakından çalışıyorlarmış!?  Bunun için de YPG´nin savaşan unsurlarına danışmanlık yapılıyormuş. ABD, DAEŞ´e karşı olan savaşında bir çok grup arasında en önemli desteği Suriye Arap Koalisyonu adı altında savaşan Suriyeli Araplara veriyormuş. Onlara DAEŞ´e karşı olan savaşlarında özel ekipmanlar sağlıyorlarmış. Bu arada da bir grup  Amerikan askeri izin almadan YPG  armaları takıyorlarmış üniformalarına?

İlk Soru elbette şu olmalı: Ne işi var Amerikan askerinin Suriye´de?

İkinci Soru da şöyle geliyor ardından: . DAEŞ´in ABD´ye karşı ortaya koyduğu sorunlar nedir de Amerika Birleşik Devletleri bundan aşırı endişe duyup bu örgüte karşı böyle bir savaşımın destekçisi oluyor?

ABD´nin,  onunla birlikte hareket eden Batılı ülkelerin asıl adıyla IŞİD´in yaratılması sürecinde üstlendikleri rolleri görmezden gelmek de olası değildir bu arada. Irak´ta başlayan ve hiçbir temele dayanmayan işgal hamleleri, ardından da Esad rejimini devirip yerine kendi kafalarındaki paylaşım modelleri doğrultusunda bölünmüş Suriye yaratma adımları, bütün bölgenin güvenliğini alt üst ettiği gibi,  kitlesel ölümlere ? daha açıkçası ? cinayetlere yol açmıştır. Ortaya çıkan IŞİD ve diğer kökten dinci görünümlü cürüm oluşumları bu sürecin hızlanıp derinleşmesinde önemli işlevler üstlenmişlerdir. IŞİD bu oyunda attığı her adımla ve nereden kaynak sağlandığı şüphe yaratan silahlarla ortaya koydukları kıyımlarla hep ABD ve ortaklarının projelerine uygun roller almıştır.

Kaldı ki Rusya´nın Suriye´ye kadar sarkıp burada askeri güç olarak yerleşmesi bile önemli bir sonucudur IŞİD´in? Moskova´nın Kırım´ı işgali karşısında sessiz kalınmasının bir diyeti olmuştur Rus askeri gücünün gelip Ortadoğu´da bir köprübaşı oluşturması. Şimdi de bir yandan Batı diğer yandan Rusya,  Orta Doğu paylaşımında Türkiye´nin içinden başlayıp, Suriye ve Irak´tan İran´a kadar uzanabilecek bir Kürdistan yaratılması projesinde masa başında, zaman zaman da Suriye toprakları üzerinde, bilek güreşini sürdürüp durmaktadırlar.

Bu hamlelerin hepsinin ardında da IŞİD´le oynanan kanlı ?tavşana kaç tazıya tut´ tiyatro oyununun replikleri vardır. Kimi kaynaklar IŞİD´in de tıpkı El Kaide gibi bir Pentagon ürünü olduğunu ileri sürüp durmaktadırlar.  Ancak şurasını kimse yadsıyamaz: ABD´nin YPG ile işbirliği masum bir dost/düşman senaryosunun parçası değildir. Türk askerinin kafasına çuval geçirildiği günlerdeki hıncı anımsatır biçimde Suriye hudutlarımızın ötesinde PKK temelli bir Kürt oluşumu yaratma bağlamında sürdürülen bir komplonun pervasızca ortaya serilmesidir. Ayrıca ABD´nin Türk ulusuna ?Kuzey Suriye´den sonra sıra size de gelecek, PKK ile işbirliğimiz sürecek? mesajının verilmesidir!

Bay Büyükelçi istediği kadar YPG armalarını Amerikan askerlerinin bireysel dostluk nişanesi olarak taktığını ileri sürsün. Buna inanmak safdillik olur. Aslında danışmanlık ötesinde silahla vuruştuğu da haber verilen ABD askerinin, ?yüksek Amerikan çıkarları? uğruna parçalanıp yok edilen Suriye´de, bireysel tercihlerinin kaprislerini tatmin için değil Washington´un devlet politikasının gerekleri için adımlarını doğru atmak zorunda olduğunu hiçbir Amerikan yetkilisi yadsıyamaz. 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false