Cihat OVALI - YORUM


HEP BÖYLE OLSUN


Cumartesi Adanaspor, Pazartesi Adanademirspor´un aldığı galibiyet,  takım taraftarlarını inanılmaz bir mutluluk ve geleceğe umutla bakabilme imkanına sebep oldu.

**********

Toros Kaplanları esasen beraberliğe razı bir sonuç almak için çıktığı Bursa deplasmanından, sürpriz bir skorla döndü. Tıpkı geçen sezon aldığı galibiyetlerin bir benzerini yaşadı temsilcimiz. Kapalı defans, adam adama mücadele ana prensibi. Maç boyunca top rakibin ayağındayken, en az üç futbolcuyla pres yaptı. Kendi sahasından olumlu bir şekilde oyun kuramadığı gibi, defanstan atılan uzun toplar da tehlike yaratamadan kaybolup gitti Timsah´ın.

Fenerbahçe maçında yıldızlaşan kalecimize fazla iş düşmedi, çünkü orta saha ve defans üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Maçın kırılma anı 69. dakikada  Şamil Çınaz´ın yerine Stancu´nun oyuna dahil edilmesidir. Keza bir an önce golü atmak için defansif bir oyuncunun yerine forvet alan Bursaspor, Adanaspor´un ileride top tutmasına izin vermek zorunda kaldı. Nitekim, rakip sahada top yapabilme imkanına kavuşan temsilcimiz,  84.dakikada Magaye´nin olağanüstü vuruşuyla maçın skorunu belirleyen galibiyet golüne ulaştı.

Geçen haftaki yazımda   ?Bursaspor maçından alınacak kazanımların ufkunu daha da açık tutacağını? belirtmiştim Adanaspor´un. Son olarak aldığı bu galibiyetle, Süper Lig´in diğer ekiplerine kolay lokma olmadığını açıkça gösterdi temsilcimiz. Hala hafızalarımızda duruyor, sahamıza gelen takım hocalarının maç sonu ifadelerinde söyledikleri. Adana´dan galibiyetle dönememenin çok büyük bir zafiyet olduğunu özellikle belirten hocalar,  bundan sonra bu şehrin takımıyla oynarken, çantada keklik göremeyecekler puanları.

Son 4 maçta iki galibiyet, iki de beraberlik alan Toros Kaplanları, her ne kadar Süper Lig´in 16.sırasında yer almakta ise, yarattığı bu seriyle üst sıralara tırmanmaya devam edecektir. Takım ve teknik ekip yeterince görevini yerine getiriyor, sıra taraftarda. 30 Ocak Pazartesi Saat 20.00´da oynanacak Kasımpaşa maçında tribünleri doldurmak suretiyle göreve çağırıyorum taraftarı.

**********

Mavi Şimşekler için Samsunspor maç sonucu yeni bir başlangıç. Her yönüyle lig yeni başlıyor. Henüz kesinleşen bir şey de yok. Lider Eskişehir´le arasındaki puan farkı (12). Yani dört maçlık bir seriye bakar, kapanmayacak fark değil. Belki de 90+3´te Pote´nin attığı bu gol, başlayacak bir serinin müjdecisi olacaktır.

Ancak, Samsunspor müsabakasında ortaya konan futbolu benimsemek mümkün değil. Sadece sonuca dayalı bir memnuniyet duyabiliyorum. Her ne kadar boş tribünler önünde, motivasyondan yoksun olarak mücadele ettiyse de, sıralamadaki durumunu göz önüne alarak yürekten oynamaları gerekliydi. Neyse ki uzatmalarda gelen gol,  günü kurtarmak için imdada yetişti. Önümüzdeki (16) haftada alınacak puanlar, günü kurtarmak için değil,  sezonu şampiyon kapatmak için olsun.

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00