Cihat OVALI - YORUM


HEYECAN DOLU BİR MAÇ


25 Kasım 2016 Cuma Günü Saat 19.00´da Adana 5 Ocak Stadı´nın yeşil çimlerini ayak basan Adanademirspor ve Göztepeli    futbolcuların,  seyirciye güzel bir maç seyrettireceklerini tahmin eder gibiydim. Nitekim bu ihtimal gerçek oldu ve doksan dakika dört dörtlük bir futbol resitali çıktı ortaya.

Göztepe bu ligin kaliteli takımlarından birisi :

 Bulunduğu yer de bunun göstergesi. Sağlam bir defans yapıları olduğu gibi, Beşiktaş´ta oynamış  tecrübeli Günay Güvenç´e kaleyi teslim etmiş.

 Forvette oynayan ve bir şutu direkten dönen Adıs Jahoviç´in klas bir topçu olduğu hemen göze çarpıyor.

 Mavi Lacivertli takımın eski futbolcusu Tayfur Bingöl adeta beni neden bıraktınız dercesine hırsla mücadele ediyor.

Hocaları Okan Buruk o kadar motive olmuş ki maça, bir pozisyonda belki on kere yerinde hoplayıp zıplamaktan geri kalmadı.

Gelelim Adanademirspor´a  :

Sezon başından bu yana en istikrarlı futbolunu oynadı. Mağlup duruma düşmesine rağmen, mücadele gücü hiç eksilmedi , aksine yükseldi.

Ama, sahada bir Sercan Kaya vardı ki tam forma numarasına yakışır bir futbol ortaya koydu,  yani 10 numara oynadı. Resmen gözümün pasını sildi. Dilerim önümüzdeki haftalarda da aynı başarılı futbolunu devam ettirir.

Pote´siz bir takım düşünemiyorum, nitekim sakat ta olsa ikinci yarı oyuna dahil oldu ve golünü atarak görevini layıkıyla yerine getirdi. Bir an önce iyileş ve eski performansını yakala, çünkü bu takımın sana çok ama çok ihtiyacı var.

Onur Akbay stoperde oynamasına rağmen, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da beraberlik golünü attı. Esasen futbol kalitesi ve seviyesi belli olan bir oyuncu. Belli bir istikrar seviyesinin altına hiç düşmedi geldiğinden bu yana. Nazarlar uzakta dursun.

Goller de dahil olmak üzere 11 adet pozisyon yakaladı ev sahibi takım. Konuk takımın pozisyonu ise 6 adet. Sonuç itibariyle, toplam 17 pozisyonun 3´ü golle neticelenirken, atak ve seyir zevki yüksek bir müsabaka seyrettiğimizi söyleyebiliriz.

Mavi Lacivertli takımın bu galibiyetle, TFF 1.Lig´de 11.sıradan 9.sıraya yükselerek, Lider Yeni Malatyaspor´la arasındaki puan farkını 13´ten 11´e indirdiğini de belirtmekte fayda görüyorum.

Taraftarı en içten dileklerimle kutluyorum. Hiçbir taşkınlık yapmadan, sadece takımlarını desteklemekle ne kadar isabetli davrandıkları,  gönül verdikleri kulüplerinin aldığı üç puandan belli olmuyor mu?

Engin Hoca´nın bu takıma kazandırdığı özgüven ve enerjinin kaymağını yemeye sezon sonuna kadar devam edecektir Adanademirspor. Yeter ki iştahında bir kesilme olmasın.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05