Cihat OVALI - YORUM


82.DAKİKADA GÜÇ BİTTİ


Hafta arası, üstelik 17.30´da oynanan Adana Demirspor-Giresunspor maçına gelen seyirci sayısı beklenenin de üzerinde. Temsilcimiz´in bir önceki hafta deplasmanda TFF´nin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor´u yenmiş olması, taraftarını tribüne çekmesinde büyük etken. Müsabaka sonuna kadar takımlarını olağanüstü desteklediklerini söyleyebilirim. Onlar hiçbir olumsuz durumda tepki göstermedi oysa ki, herhangi bir Anadolu şehrinde böyle bir takımınız olsaydı, bu taraftarın dörtte birini dahi bulamazdınız. Bu hafta derbi oynayacak takımlarımızın önceki maçlarına bir göz atarsak, akşamki seyirci sayısının yarısına bile zor ulaşabildiklerini söyleyebilirim.

Demirspor, sanki ununu elemiş eleğini de asmış durumda başladı maça. Adeta bir deplasman takımı hüviyetine bürünmüşler.  Kazanmak play-off için şart, ama kazanmak için takımda çaba yok. Maç boyunca üç pozisyon yakaladı Mavi Şimşekler. Üçünde de filelerle buluştu meşin yuvarlak, ancak ikisi ofsayt olunca tabelayı etkilemedi bu buluşmalar. Ta ki 36.dakikada Pote nizami golü atınca skor üstünlüğünü ele aldı ev sahibi takım.

Dalga dalga gelen misafir takım ataklarına ne kadar daha dayanacak diye düşünürken, ev sahibi takıma bir de hakem kararı vurdu darbeyi. Ceza sahası dışında eliyle topa müdahalede bulunduğu ve bariz gol şansını engellediği iddiasıyla, Hakem Emre Malok Fevzi Elmas´ı oyundan ihraç ettiğinde dakikalar 44´ü gösteriyordu. Kazanılan serbest vuruşu değerlendiremeyen Dilaver Güçlü, ilk yarının 1-0 olarak Mavi Şimşekler lehine sonuçlandığını müjdeledi.

İkinci yarının başlamasıyla taraftara verilen bu müjde kabusa dönüştü dersem abartmamış olurum. Esasen onbire onbir oynarken bile oyun kuramayan ve rakip kaleye gidemeyen Demirspor sahasına iyice hapis oldu. Öyle ki, orta sahayı geçecek gücü dahi kalmadı. Konuk takım, oyuncu sayısı üstünlüğünü koz olarak kullanıp tam sekiz tehlikeli pozisyon yakaladı rakip kalede. Beraberlik golünü buluncaya kadar girdikleri pozisyonların gol olmaması mucizeydi.

Adana Demirspor´un sözleşmeli topçusuyken,  kadroya dahi alınmayan Özgür Can Özgür´ün,  Giresunspor forması altında 82.dakikada attığı beraberlik golü mucizenin noktalanmasına sebep oldu. 84.dakikada Volkan Okumak tarafından atılan konuk ekibin galibiyet golünün,  Mavi Şimşekler açısından önem arz etmediğini söylemek zorundayım. Çünkü,  bu maçta üç puan dışındaki hiçbir puan  tatminkar değildir. Ha bir puan ha sıfır puan, konumu itibariyle Demirspor´a yaramıyor.

Bu sezon sonuna kadar oynayacağı müsabakaları formalite maçından ibaret olacak Adana Demirspor´un,  gelecek seneyi de heba etmeden şimdiden planlarını yapması gerekiyor. En kötü gününde dahi,karşılıksız forma aşkına  desteğini esirgemeyen bu büyük taraftarı güldürme zamanı gelmedi mi artık.

 

YAZARLAR

  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00