Cihat OVALI - YORUM


45 DAKİKA YETERLİ GELMEDİ


Dört bin civarında seyirci topluluğu önünde başladı Adanaspor- Kardemir Karabükspor karşılaşması. Daha önceki haftalarda da değindiğim gibi, seyirci sayısının azlığı hemen göze çarpıyor. Onlara da hak vermek gerek, bilet fiyatlarının yüksekliği ve takımının ilk altı haftada ortaya koyduğu performans  taraftarı küstürüyor.  

Öte yandan, Süper Lig´deki diğer müsabakalardaki seyirci sayısındaki düşüşler hiç de azımsanacak boyutta değil. Örnek vermek gerekirse, şampiyonluğa oynayan Beşiktaş´ın Kayseri deplasmanındaki seyirci sayısı 6.000´i dahi bulamadı. O kadar televizyon kanalı, o kadar da futbolla ilgili program var ancak, hiç birinde seyirci sayısıyla alakalı konular işlenmiyor. Bu hususu, haftanın herhangi bir akşamında masaya yatırmak çok mu zor geliyor yapımcılara. Reyting uğruna çok önem arz eden seyirci konusunu göz ardı ediyorlar, yazıktır günahtır. Zaman gelecek, televizyon  taraftarı diye bir kitle oluşacak diye  korkarım. Futbolcular  boş  tribünler önünde oynadıkları vakit, bu haklı tepkimin sebebini anlarlar ancak, atı alan çoktan Üsküdar´ı  geçmiş olur o zaman.

Maça gelince, koskoca ilk 45 dakika hiçbir şey yapmadı turuncu beyazlı takım. Gerçi 5. Dakikada misafir takımın attığı gol adeta 1-0 mağlup başlamasına sebep oldu. Henüz bu golün şokunu üzerinden atamadan,  35. Dakikada yediği ikinci gol takımı psikolojik olarak çökme noktasına getirdi. İlk devrenin bu skorla kapanmasında,  Adanaspor´un şansından çok Kardemir Karabükspor´un beceriksizliğinin payı olduğunu belirtmek isterim.

Devre arasında Jurcıc Hoca´nın telkinleriyle olsa gerek, ilk yarıdan çok farklı bir Adanaspor izledik. Rakibe baskı yapan, orta sahayı geçmesine izin vermeyen, yüreğiyle oynayan bir takım vardı sahada. Ancak, karşındaki rakip tecrübeli ve usta ayakların yer aldığı bir ekip. Topun oyunda olmadığı süreleri iyi değerlendirmek suretiyle oyunu soğutmasını bildi. Kontra yakaladığı toplarla Toros Kaplanları´na korkulu anlar da yaşattı.

82. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Ahmet Dereli´nin ceza sahası içesinde düşürülmesinden kazanılan penaltıyı Magaye gole çevirdiğinde, en azından bir beraberlik olur mu?  diye iyimser havaya girdi Adanaspor. Nitekim 84.dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest atışı, penaltıyı atan Magaye´nin meşin yuvarlağı auta göndermesi umutların tükenmesine sebep oldu. Öyle ki bu pozisyon gol olsa 2-0´dan beraberliği yakalayan ve üstelik bir eksikle maçı tamamlayan Turuncu Beyazlı ekibin kahramanlığına şahit olacaktık.

Adanaspor´un ikinci 45 dakikada gösterdiği futbol, ilk yarıdaki skor dejavantajını ortadan kaldırmak için yeterli olmadı. Umarım, Adanademirspor´un bu hafta Manisa´dan aldığı galibiyetin benzerini 22 Ekim 2016 Cumartesi günü yine Manisa´da Akhisar Belediyespor´u devirerek alıp, bu haftayı telafi eder Toros Kaplanları.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00