Cihat OVALI - YORUM


3 GOLLE GELEN 3 PUAN


Hava ve saha zemininin mükemmel olduğu bir ortamda başladı Adanaspor-Aytemiz Alanyaspor futbol karşılaşması. 5 Ocak Stadı´nın tribünlerinin boş değil,  bomboş kalmasının maçın seyrine gölge düşürdüğünü   söylersem yanılmamış olurum. Adana´da yaşayan insanların gelir seviyeleriyle kıyaslandığında, taraftarın takımını yalnız bırakmasında en büyük etkenin,  stada giriş ücretinin çok yüksek  tutulması  olduğunu düşünüyorum. Paso lig uygulamasının devam etmesi de,  seyircilerin stadlardan uzaklaşmasına  uygun ortam hazırlıyor. Ancak, bu olumsuz ortamdan kimsenin şikayeti yok. Gerek kulüpler,  gerek yayıncı kuruluş,  gerek se futbol federasyonu en ufak serzenişte dahi bulunmuyorlar. Çünkü onların gelirlerinde herhangi bir kayıp söz konusu değil. Futbol taraftarıyla bir bütünlük arz ediyor, bunu idrak edemeyenler için zaman aleyhte ilerliyor. Mevcut düzenin devamı halinde boş tribünler önünde karşılaşmaların gerçekleşeceğini düşünmek dahi istemiyorum.

Tüm bu olumsuzlukları bertaraf edecek nitelikte bir olayı da yaşadığımı ifade etmek isterim. Kale arkasında yer alan Toros Kaplanları´nın yaptıkları tezahüratın,  Adanaspor´lu  futbolcular üzerindeki olumlu etkilerini gözden ırak tutmamak gerek. Hiç durmadılar, 90 değil 120 dakika oyuna katkı yaptılar, pes etmediler,  hatta televizyonda sinema seyreder gibi sahayı takip etmeye çalışan maraton seyircisini dahi kendilerine uydurdular. Sonsuz  teşekkür ve alkışlarımı sunuyorum onlara.

Gelelim maçımıza:

Yürekten oynayan ve elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan bir ev sahibi takım seyrettim Süper Lig´in 5.haftasının son maçında. Yeni bir takım olması sebebiyle,  yediği her golden sonra panik yapan ve rakibe pozisyonlar veren  bu takım,  ilerideki haftalarda daha iyi olacak görüntüsünü verdi Pazartesi gecesi.

11 ceza alanı ve çevresinde yakaladığı  pozisyondan 3´ünü gole çevirmeyi başaran Turuncu-Beyazlılar, rakibine 7 gollük atak hakkı verdi. Rakip 2´sini golle sonuçlandırırken, filelerle buluşturduğu toplarda üstünlük sağlayan ev sahibi takım haklı bir galibiyeti de elde etmiş oldu. Galibiyet golünü atan ve maçın her anında mücadelenin içinde yer alan Cem Özdemir´i  kutlamak isterim. Bitmek bilmeyen enerjisiyle rakip savunmanın korkulu rüyası olan Magaye´ye ayrı bir parantez açmakta   fayda var. Öte yandan Tevfik Altındağ ile ön libero oynayan Kaptan Bekir Yılmaz´ın oyuna katkılarını küçümsememek gerek.

Sonuç itibariyle, 3 puanı 3 golle alan Adanaspor´u Süper Lig´de aldığı bu ilk galibiyetinden dolayı kutluyorum. Önümüzdeki haftalarda da aynı mücadeleci futbolu sergiledikleri  ve  bu ligin temposuna ayak uydurdukları takdirde, bileği bükülmeyen bir takımın meydana geleceğine  güvencim tamdır.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22