Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


BİR GÜZEL DÜŞÜNCE BİN ÇİÇEK AÇAR


/resimler/2017-2/13/0937388360125.jpgÇoğu zaman anlamı büyük bir düşünce, küçük bir dokunuşla zihinlere, yüreklere yerleşir, aydınlığa uzanan kocaman bir el olur. Ve tesadüfen de olsa bazen karşınıza çıkıverir.

İşte böyle bir ışıltıyla karşılaştım geçenlerde. Gazipaşa Bulvarı´ndaki çocuk parkının önünden geçerken, sevimli mi sevimli bir kütüphane yeşillikler arasında açan bir çiçek gibi gülümseyiverdi bana. En ihtiyacım olduğu anda birden içimde kuşlar kanatlandı yine.

Örnek olsun ve hepimizin göğünde parlak bir tüy gibi uçuşup dursun diye fotoğraflayıp, sosyal medyada paylaştım. Altına yapılan bir yorumdan öğrendim ki meğer bu projeyi gerçekleştirenlerden birisi arkadaşımmış. Hem bu, hem de Adana´nın yetiştirdiği değerli yazar Dilara Koç´un kitaplarını imzalayıp bu kütüphaneye katkıda bulunmak arzusu mutluluğumu perçinledi ve hikayenin geri kalanını dinlemek ve elimizden gelenleri çoğaltmak için bir buluşma gerçekleştirdim.

Eminim ki duyacaklarınız hepinizin çok hoşuna gidecek.

Bu fikir, bir eğitim sırasında, insanlara kitapla dokunmayı seçen, ancak okuyarak aydınlanılabileceğine, düşünce üretilebileceğine inanan Türkan Pehlivan, Nilüfer Korkmaz, Dilek Baran Durmuş, Sema Ural ve Ozan Kaya´dan oluşan grubun bir sosyal projesi olarak ortaya çıkar.

Bu iyi niyetli insanlar, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, maddi imkanlarıyla ulaşamayan kişilere kitap ulaştırmak adına yola çıkarlar. Okumayla düşünce üretileceğine inanan grubun adını ?Düşünce Grubu? koyarlar.

Projelerini gerçekleştirirken önce pilot bölge olarak düşündükleri Gazipaşa Bulvarı´ndaki çocuk parkıyla işe koyulurlar. Hepimizin sevgilisi, mahalle muhtarımız Ayşen Andırın Eren´den de bu konuda destek görürler. Kütüphanenin yapımı aşamasında çevrelerine duyuru yaparlar, onlara projelerini anlatarak bir kitapla bile olsa dahi katkı verebileceklerini söylerler ve açılışa davet ederler. Bu esnada görürler ki, duyarlı insanlar meğer böyle bir ışık bekliyormuş. Daha açılış günü gelmeden ellerinde onlarca kitap birikir.

Haziran ayında, Seyhan İlçesi Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar´ın da katılımıyla kütüphanenin açılışını yaparlar. Konuk olarak gelen değerli Adanalılar da getirdikleri kitaplarla projeye büyük destek verirler. Kısa zamanda kütüphane amacına ulaşır. Hatta öyle ki daha sonra bu kitaplardan bir kısmını ihtiyacı olan -Aladağ, Saimbeyli vs. gibi- diğer ilçelere göndererek oradaki insanlara da dokunurlar.

Dileyen herkesin faydalandığı, anahtarının muhtarlıkta bulunduğu kütüphaneyle ilgili, dinlediğimde benim yüzümde güller açtıran iki anekdotu sizlerle de paylaşayım. Bir gün, parka gelen genç bir kız çocuğunun kütüphanenin önünde dolaştığını görürler. ?Canım, istediğini alıp da okuyabilirsin? dediklerinde, çocuk onları ?Ama alsam, şimdi okuyup, bitiremem ki? diye cevaplar. Bunun üzerine ona kitabı evine de götürebileceğini söylerler. Bunu duyan o kız çocuğu sevinçle, seçtiği bir kitabı gözleri ışıldayarak kucaklar. Bir başka gün de sık sık gelen orta yaşlı bir bey dikkatlerini çeker. Sonradan kısıtlı imkanı olduğunu öğrendikleri bu insanın hem kendisi hem de çocukları okusun diye taa Yüreğir´den geldiğini, büyük bir keyifle, seçtiği kitapları alıp, evine götürüp okuduktan sonra tekrar getirdiğini ve bunun bir rutine döndüğünü görürler.

Anlamlı her dokunuşun hayata geçtiği anda yaşanan mutluluğu bilirsiniz her biriniz de. Bunun bir de yüreklere yerleştiğini hissettiğinizde, yerini bulduğunu gördüğünüzde o mutluluğun nasıl arttığının da farkındasınızdır . Henüz bu yazımı kaleme almadan, dün gelen bir mesajla şu anda ben de aynı duyguları taşıyorum. Öğrencileri için emek veren, Yüreğir, Misis köyünden değerli bir öğretmenimizin okulu için yardım çağrısı bana ulaştığında çok iyi biliyordum ki Düşünce Grubu´ndan arkadaşlarımız onlara da ellerini uzatacaklar. Gerekli görüşmeyi yapıp, söz aldığımda bir kez daha inandım ki iyi insanların kalplerinin bir araya geldiği çok baharlar olacak önümüzde. Her tomurcukta mutlaka bir çiçek açacak. O çiçekler kokusunu her yana bulaştıracak. Aydınlığa giden yola dizilecek. Dünya, bu kokuyla var olacak.

ayşen EREN
13.02.2017 09:02:19
sevgi dolu . kocaman yüreği .o sevgi dolu yazıları ve kalemi güzel zeynom.Yine gü zel yazını döktürmüşsün ellerine sağlık.devamını dilerim herzaman arkandayım. Seviyorum seni.ayşenEREN

ayşen EREN
13.02.2017 09:35:13
ellerine kocaman yüreğine sağlık zeynom benim. Herzaman arkandayım seviyorum seni

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51