Sanayicilere
EKONOMİYE BAKIŞ 31.05.2016 09:10:53 674 0

Sanayicilere "Etkili Liderlik ve Yöneticilik Semineri"

Ekonomist, Yazar, Yönetim Danışmanı B.Tolga Sasık, ?Etkin liderlik ve yöneticilik, herkesin yaptığını yapmamaktır. Lider; vizyon ve misyonu yazan, yönetici ise uygulayandır? dedi.

  Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından sanayicilere yönelik ?Etkili Liderlik ve Yöneticilik Semineri? düzenlendi.

  AOSB Başkanlığımız Seyhan Salonu´ndaki eğitim, Başkanlığı´nın, AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi iş birliğiyle düzenlediği ?Akademi Eğitimleri? kapsamında gerçekleştirildi. Ekonomist, Yazar ve Yönetim Danışmanı B.Tolga Sasık tarafından verilen eğitimde, lider ve yönetici arasındaki farka da dikkat çekildi.

/resimler/2016-5/31/0912252065848.jpg  ?VİZYON, GELECEK İÇİN ÇALIŞANLARA REHBER OLUR?

  Bir şirketi oluşturan değerlerin; vizyon, misyon, ilkeler, stratejik amaçlar ve hedefler olduğunu vurgulayan Sasık, ?Lider; vizyon ve misyonu yazan, yönetici ise uygulayandır? dedi.

  Firmanın ideal geleceğini sembolize eden vizyonun önemini anlatan Sasık, ?Vizyon; firmanın uzun vadede neleri yapmak istediğinin güçlü bir anlatımıdır. Bir işletme veya kurumun gelecekte ulaşmak istediği yeri, varmak istediği durumu ifade eden vizyon, gelecek için çalışanlara rehber olur? diye konuştu.

  Geleneksel pazarlama vizyonu ile modern pazarlama vizyonu arasındaki farklara da değinen B.Tolga Sasık, şöyle devam etti:

  ?Geleneksel pazarlama vizyonunda performansın temel göstergesi, firmanın piyasa içindeki payıdır. Mevcut ürün/hizmet için daha fazla müşteri bulmak amaçlanmaktadır. Oysa modern pazarlama vizyonunda, performansın temel göstergesi müşterinin firma içindeki payıdır. Burada mevcut müşterilere daha fazla ürün/hizmet sunmak amaçlanmaktadır.?

  ?LİDERLİK VE YÖNETİM BİR TAKIM OYUNUDUR?

  ?Müşteriden vazgeçme cesaretini de gösterebilmeliyiz? diyen Ekonomist, Yazar ve Yönetim Danışmanı B.Tolga Sasık, yöneticinin organizasyon içindeki rolünü detaylarıyla anlattı. Yöneticinin; görevi başarmak, takımı oluşturmak ve sürekliliği sağlamak gibi rolleri olduğunu belirten Sasık, sıra dışı kişileri dışlamanın da yöneticilik olmadığını vurguladı.

  Seminerde liderin de tarifini yapan Sasık, ?Lider; tahmin etmez, bilmiyorum demez. ?iyi´ yöneticiyi mutlu eder, lideri ise mutsuz eder. Lider inovatif düşünür, her zaman kısa vadeli değil, uzun vadeli hesaplar yapar. Liderin, her zaman B, C ve daha fazla planı olmalıdır? dedi.

  Modern liderliğin ?kahramanlık? olmadığını belirten Sasık, ?Rambo gibi liderler artık işe yaramıyor. Müşteri, şirketteki herkesin müşterisidir. Tüm ekip sürece dahil edilmelidir? ifadelerini kullandı.

  Konuşmasının devamında, liderlik ve yönetimin bir takım oyunu olduğunun altını çizen Sasık, ?Etkin liderlik ve yöneticilik, herkesin yaptığını yapmamaktır. Değişim her zaman zordur. Zihninizdeki engellerin sizi engellemesine izin vermeyin. Değişime öncü olmak, direnmekten daha keyiflidir? dedi.

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı