Zekai BULUÇ


EMPERYALİZMİN NİHAİ HEDEFİ ORTADOĞUDA YENİ BİR HARİTA MI ?


Evet Türkiye ?nin de dahil olduğu yeni bir harita. Bu işin arkasında öncelikle yedi kız kardeş -1- var!Ortadoğu´da yedi kız kardeşin nasırına basılmadığı sürece o ülkelerde demokrasi var mıdır yok mudur ,batı emperyalizminin öncü işgalcileri yedi kız kardeşi ilgilendirmez! Yedi kız kardeşi yalnızcapetrol ve diğer enerji kaynaklarının yönetimi ilgilendirir.

Ortadoğu´nun petrol zengini ülkeleri Filistin Kurtuluş Örgütü başta olmak üzere emperyalizm önünde diz çökmeyen Arap  ülkelerini destekler gibi görünürler fakat  asla desteklemezler. Filistin Kurtuluş Örgütünü desteklemeyen petrol zengini Arap ülkeleri petro-dolarları  batının hangi bankalarına yatırıyor dersiniz ?Made in USA soslu Wall Street borsası ve onların yan kuruluşu bankalar  Akdeniz´de kıyısı olan hangi ülkeye aittir?

Yedi kız kardeşin asıl ağa babası hangi Akdeniz ülkesidir ? Ortadoğu ülkeleri petro-dolarları o Akdeniz ülkesinin bankalarına yatırırlar.İki güne bir iç politikaya dönük olarak o ülkeyi yerden yere vururlar! Yedi kız kardeş kimi ülkelerde yalnız bakan değil başbakan bile değiştirebilirler. İran´da başbakan Musaddık ?ın devrilmesi olayında yalnız yedi kız kardeş değil arkalarında batı emperyalizminin gizli servislerini de görürüz.

Türkiye´de ortak noktaları  Kemalist olan onlarca kişi karanlık ellerce işlenen cinayetlere kurban gitti. Muammer AKSOY,Bahriye ÜÇOK ,Uğur MUMCU, Ahmet Taner KIŞLALI, Eşref BİTLİS,  ve diğerleri nerede Türkiye´nin çıkarı varsa onu savunup emperyalizmin nasırına basıyordu.1954 yılında petrol yasasını yaptırdığı Amerikalı Max BOLL ( ismini sayın Anibal AKDAMAR vermişti) belki de tesadüf (!) bu ya, yedi kız kardeşin adamıydı.

****

11.Nisan.2017 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Libya için şunları okudum: Irak ve Suriye´de savaş ve bölünme tartışmaları sürerken ABD yönetiminin Libya için de ?yeni harita´ gündeme getirdiği iddia ediliyor. Guardian gazetesine göre Trump´ın danışmanı, Avrupalı bir diplomatın önünde bir peçeteye çizdiği haritayla Libya´yı üçe böldü.

****

Eskiden kağıt üzerine cetvelle çizilen haritalar şimdi peçete üzerine çiziliyor. Bu gidişle enerji kaynaklarına sahip tüm ülkeler yedi kız kardeş tarafından yönetilecek .

Su uyur yedi kız kardeş uyumaz! Türkiye uyanık olmak zorundadır.

Sağlıcakla kalın.

(1)   Yedi kız kardeş rahmetli İlhan SELÇUK´un söylemidir. Dünyanın en büyük petrol şirketlerini kastetmiştir.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22