Zekai BULUÇ


İSMET İNÖNÜ: BIRAKIN ÇOCUKLAR OYNASIN!


Gençliğimde eski futbolculardan ve benden çok yaşlı futbol severlerden çok duymuştum. 27 MAYIS 1960´ tan sonra İsmet İNÖNÜ başbakanlığında bir hükümet kurulmuştur. Bir gün İsmet İNÖNÜ´nün başkanlığında bakanlar kurulu toplantısı yapılır. O günlerdeki gündeme dair konuşmalar yapılıp gerekli kararlar alınır. İsmet İNÖNÜ toplantıyı kapatmadan önce kabine üyelerine dönerek ?´ Sayın vekiller toplantıyı kapatmadan önce bana söylemek istediğiniz bir şey var mı? ?´ diye sorar.

Spordan sorumlu bakan İsmet İNÖNÜ´ye dönerek ?´ Sayın başbakanım görünen o ki bu gidişle milli kümede -I- Ankara ?danhiç takım kalmayacak! Eğer izin verirseniz bu yıl milli kümeden bir alt kümeye düşmek olmasın´´ der. İkinci dünya savaşında kimseyibabasız bırakmayan İsmet İNÖNÜ, babacan bir tavırla ?´ Bırakın çocuklar oynasın ?´ der. O yıl milli kümeden takım düşürülmez !

NOT: Askeri dosyasında ?´ Görev adamı ?´ yazan ismet İNÖNÜ ?nün dünya siyasi tarihine geçen çok söylemi vardır. Örneğin Lozan barış görüşmelerinde şımarık emperyalist Lord Curzon´a 1915 olayları için ?´ Türklerin eli bilhassa temizdir !´´ demiştir.

Türk hükümeti Kıbrıs´taki EOKA´cıların Türklere yaptığı katliam üzerine adaya asker çıkarma kararı alır.

Çıkarma kararı alınınca Deniz kuvvetleri komutanı  İsmet  İNÖNÜ´yedönerek : Paşam bizim çıkarma gemimiz yok ! Çıkarmayı nasıl yapacağız ?deyince İsmet İNÖNÜ ?´ Benim adım İsmet , ben  İstanbul´daki araba vapurlarını uçak ve helikopterler ile koruyarak adaya çıkarma yaparım . ?´ cevabını verir.

Fakat ABD başkanı  Johnson ?un seviyesiz mektubu üzerine adaya asker çıkartılmaktan vazgeçilince , İsmet İNÖNÜ  ABD başkanına şöyle bir cevap verir: Yeni bir dünya kurulur, Türkiye bu dünyada yerini alır! Yukarıdaki söylemler çok bilinmektedir. Fakat ?´ Bırakın çocuklar oynasın ?´ söylemi az bilindiği için sizlerle paylaşmayı görev saydım.

Yukarıda yazdıklarım şehir efsanesi değildir. Gazetecinin birisi Kıbrıs´a asker çıkarma toplantısında bu konuşulanları yazmıştı. Ben o zaman çocuk yaştaydım. Daha sonraları Cumhuriyet gazetesi öncülüğünde çıkarma gemileri yapımı için yardım kampanyası açılmış ve bu kampanya başarıya ulaşmıştır. Türkiye, 1974 yılında kendi yaptığı çıkarma gemileriyle Kıbrıs barış harekâtını gerçekleştirmiştir. İsmet İNÖNÜ´nün ?´Yeni bir dünya kurulur Türkiye bu dünyada yerini alır.´´ Söyleminin  haklılığıgünümüz Suriye´sinde ve Irak´ta net olarak görülmektedir.  Sykes-Pikot anlaşması Ortadoğu´nun haritası için güncelleştirilmiş durumdadır! Su uyur emperyalizm uyumaz! Yurtseverler, Mustafa Kemal ATATÜRK´ünYurtta barışdünyada barış ve antiemperyalist öğretisine sahip çıkmak zorundadır. Sykes-Pikot´yu güncelleştirenlerin arka cebinde harita çizmek için cetvel bulunmaktadır!

Dünya haritasına baktığımız zaman sınırları cetvelle çizilen onlarca ülkeyi  görürüz.

Sağlıcakla kalın.

-1- Milli küme ( Şimdiki Milli Lig )

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22