Zekai BULUÇ


MAFYA İSİMLİ KEDİYE MEKTUPLAR !


10-15 yıl önce rahmetli  Hilal BAYKAL  elinde büyükçe bir zarfın içerisinde bir kediye yazılmış 30-35 adet  fotokopi  mektuplar getirdi .Aslında mektupları Rahmetli Hilal BAYKAL´ın  kedi sevgisini bilen ve Baraj yolunda bir ilk öğretim okulunda öğretmenlik yapan bir kadın vermişti.

Kadın öğretmen görev yaptığı okula yakın bir sokakta, yeni doğmuş bir kedi yavrusunu sahiplenir. Öğretmenlerinin kediyi sahiplenmesi üzerine öğrenciler ve kedinin bulunduğu sokakta oturan çocuklarda kediyi sahiplenirler. Kimi cep harçlıklarından süt vb. kimi yiyebileceği gıda maddeleri alır. Kedi büyüdükçe afacanlaşır, başkakedilerin yemeğini çalar veya ortak olur!

Okuldaki çocuklarla, kedi yavrusunun yaşadığı sokağın çocukları bir araya gelerek kediye bir isim ararlar. Sonunda kediye ?´Mafya´´ ismini koyarlar .Okul çocuklarının ve bulunduğu mahalle çocuklarının sevgilisi haline gelen ?´ Mafya ?´ ne yazık ki  bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanır.

Öğrencilerine hayvan sevgisini kazandıran kadın öğretmen ?´ Mafya ?´ nın başına gelenleri duyunca onu en yakın veterinere götürür. Fakat veteriner umutsuzdur ?´ Mafya´nın geçirdiği kaza öyle böyle bir kaza değildir. Her tarafı kırık içerisindedir! Çocuklar ?´Mafya´´ kediyi görmek istediklerini  öğretmenlerine söyleseler de ?´Mafya´´nın bakımını üstlenen veteriner , çocukların kötü durumdaki kediyi görmelerine izin vermez! Çünkü çocukların psikolojisinin bozulabileceğini düşünmektedir. Veteriner öğretmene dönerek ?´ Eğer öğrencileriniz ?´ Mafya´´ ya mektup yazarlarsa ben onları kediye okurum diyerek çocukları ikna eder .

Arkadaşım Hilal BAYKAL ?ın bana getirdiği mektuplar fotokopinin de fotokopisiydi. Birkaç mektubu çözmem bile fazlaca zamanımı almıştı. Örneğin bir öğrenci ?´ Mafya ?´ kediye şöyle yazmıştı: Mafya seni hepimiz çok özledik ! Hani hatırlıyor musun babam  bir gün mangalı yakıp bize kebap pişirecekti sen de babamın dalgınlığından faydalanıp mangaldaki et dolu şişlerden 2-3 tanesini çalıp gitmiştin ya , babam senin arkandan ?´ Bu bir kedi değil , canavar ?´ dediğinde küçük kardeşimle kıkır kıkır gülmüştük !

Bir başka çocuk ise ?´Mafya´´ kediye gönderdiği mektupta şöyle yazmıştı: Mafyacığım annemle babam beni özel okul imtihanlarına hazırlanmam için eve öğretmen getiriyorlar. Bende mahsus çalışıyor gibi yapıyorum. Benim amacım devlet okulunda okumak ! Sanki devlet okullarında okuyanlardan doktor , avukat , mühendis olan çıkmıyor mu ? Özel okul sınavlarını mahsus kazanmayacağım! Seni çok özledik !

Yazdıklarından bir kapıcı çocuğu olduğunu anladığımız bir başka öğrenci ise ?´ Mafya´´ ya şunları söylüyordu : Ya Mafya bu benim babamda hiç akıl fikir yok  ! Herkesin babası gibi doktor , avukat ve mühendis olmamış gelmiş apartmana kapıcı olmuş. Ben okuyup vali olacağım , vali olunca da kapıcılığı yasaklayacağım ! Yanaklarından öpüyorum.

         *****

Hilal Baykal huzur içinde uyu. Burcu iki afacan civcivle uğraşıyor !

Sağlıcakla kalın.

Burcu Gunes
10.04.2017 16:15:45
cok guzel...

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00