Zekai BULUÇ


SOYUT SİLAHIN SOMUT SİLAHA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ ÜLKE :YUGOSLAVYA


Bir ülkenin dinsel ,dilsel , etniksel ve mezhepsel yapısı o ülkenin yumuşak karnıdır . Herhangi bir ülkenin yumuşak karnı olmakla birlikte ; emperyalizm için önce soyut sonra da somut bir silahtır !

Önce yazdığım gibi emperyal bir söylem vardır : Macar salamını yutamazsınız doğramanız gerekir !

Emperyalisler o ülkenin yumuşak karnına  dışardan ; işbirlikçi kalemler ise içerden sürekli yumruk atar. Yumuşak karnına yumruk atılan ülke de şovenist politikalar en üst seviyeye çıkar! Her etnik , mezhepsel , dinsel gruplar kendilerini diğerlerinden çok üstün görmeye başlarlar ! İşte burası zurnanın tam da zırt dediği yerdir ! Soyut silah burada etniksel , dinsel ,dilsel ve mezhepler sayesinde somut bir silaha dönüşüverir. Somut silaha sahip olanlar ortalığı kan gölüne çevirir !Böylece Macar salamı yutulacak büyüklükte doğranmış olur .

Eski Yugoslavya ile yumuşak karnımız  birbirine çok benzer ! Fakat Türkiye üniter yapısıyla ulus devlet olmayı başarabildi . Yugoslavya ise federatif yapısıyla ulus devlet olmayı başaramadı .

2. paylaşım savaşında Alman Nazilerine , İtalyan faşistlerine kafa tutan Tito ?nun evlatları federatif  yapıdan ötürü ulus devlet olamadılar .Federatif yapı şoven milliyetçilik ile kışkırtılarak Yugoslavya ?yı  dümdüz etti .

Eski Yugoslavya ile Türkiye arasındaki dinsel , dilsel , etniksel ve mezhepler konusunda benzerlik olmasına rağmen Türkiye ?nin üniter yapısıyla Eski Yugoslavya ?nın federatif yapısı arasında dağlar kadar fark vardı .

Türkiye ?nin Misak-ı Milli ile çizilen bölünmez bütünlüğü üniter yapıyla beslenip ulus devlet oluşturulmuştur . 

Eski Yugoslavya ile benzer yanımız yumuşak karnımızdır . Bu durum soyut silahın ta kendisidir !

Yeni Yugoslavya ?da kurulan site devletler soyut silahın somut silaha dönüştürülmesinden ötürü olmuştur .Site devletler emperyalizmin arayıp da bulamadığı devletlerdir !

Eski Yugoslavya´nın düştüğü durumdan alınacak dersler vardır .

Öncelikli ders soyut silahın somut silaha dönüştürülmesini önlemektir ! ABD´nin ve Rusya ?nın terör örgütleriyle yan yana bayrak sallayıp samimi pozlar vermesi  ileride Türkiye ?nin Ortadoğu bataklığına çekilerek bir daha oradan çıkmamasıdır !

Soyut silahlar bazen somut silahlardan daha tehlikelidir . Bu yüzden Türkiye uyanık olmak zorundadır !

Tavla oyununda Türkiye ?de herkes bu oyunun kitabını  (!) yazmıştır . Satranç ustası emperyalizm , siz tavlada ne kadar usta olursanız olun sizi ? Şah ve mat ! ? diyerek yener . Tavlada zarınız şans eseri iyi gelecek ve siz bu zarın hakkını vereceksiniz . Çoğu zaman da yanlış oynayıp gelen zarın hakkını veremezsiniz . Fakat bir satranççı 15-20 hamle sonrasını  bile hesap ? kitap eder !

Emperyalistler  ? think  thank ? kuruluşlarından aynı konu için senaryo isterler . Bir bakmışsınız ki önlerine 80 tane senaryo gelmiştir . Emperyal senaryoları  ancak ve ancak anti-emperyalist hamleler yenebilir .   Türkiye ?de satranç eğitimi ilkokullarda öğretilmeye başlanmalıdır.

Soyut silahların somut silahlara ,  daha sonra site devletlere dönüşmemesi dileğiyle .

Sağlıcakla kalın .

NOT: Yumuşak karın söylemi emperyalistler arasındaki bir söylemdir .Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22