Zekai BULUÇ


MİLLİ BURJUVAZİYE SEVABINA ÖNERİLER -1 ?


15 yıl kadar önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf DENKTAŞ Adana´ya  gelmiş bir otelin büyükçe  salonunda şunları söylemişti : Anavatana gelip iş adamlarıyla görüşüyorum . Kuzey Kıbrıs´ta fabrika kurmalarını istiyorum .Hepsi de bana olumlu yanıt veriyorlar . Elbette Kuzey Kıbrıs Türkleri için sevinip mutlu oluyorum .

Aradan aylar geçiyor fabrika için  bana söz verenlerden hiçbirinden bir hareket yok ! Telefon ediyorum hemen hepsi şu cevabı veriyor : Sayın Cumhurbaşkanım benim  Avrupalı , Amerikalı ortaklarım var . Ben Kuzey Kıbrıs´a fabrika kuracak olursam onlarla ilişkilerim zarar görür , ortaklığımız bozulur lütfen beni hoş görün !

*****

Milli burjuvaziye sevabına söyleyeceğim önerilerim var ! Bu önerilerimden ilki rulman sanayi konusunda .Rulmansız veya rulmanı bozuk makine teneke yığınından başka  bir şey değildir. Gelin yabancı ortaklarınızdan korkmayın ! Rulman işine girip daha zenginleşin .Bu konuda üniversitelerden yardım isteyin .

Şu anki servetlerinizi bu ülkenin ülke emekçileri sayesinde kazandınız !Gelin bu ülkeye olan borcunuzu ödeyin . Rulmanı döviz karşılığını alıyoruz . Dövizin yükselmesiyle maliyet bu ülke insanının sırtına biniyor .Otomobil ,tır  ,kamyon ve traktör yalnızca akaryakıtla çalışmıyor . Elektrik motorunun rulmanı olmazsa çalışmaz. Akaryakıt motorları ikiye ayrılır  dizel ve benzinli ?İstediğin kadar akaryakıt koy çalışmaz !İllaki motora rulman lazım.

İşte bu yüzden milli burjuvazi yabancı ortaklarından çekinmeden rulman imalatı işine girmelidir . Alacaksın eline kalite rulmanı iç ve dış yatağının  ayrıca rulmanın içerisindeki  bilyelerin sertliğini ölçeceksin , imalatını gerçekleştireceksin !

Otomobil , kamyon ,tır , traktör,motorsiklet ,gemi imal edeceksen önce rulman sorununu çözeceksin .Rulman sorunu çözülünce diğer akşamların yapılması kolaydır . Uçak bile rulmansız kalkış yapamaz  çünkü çalışmaz !

Milli burjuvazi ortaklarından çekinmeyip rulman işine girerse Türk silahlı Kuvvetlerinin  rulman sıkıntısı çözüldüğü gibi dışarıya döviz ödenmeyecektir . Milli burjuvazi ,post modern kapitülasyonlara karşı olmalıdır !

Milli burjuvazi , anti ?emperyalist gücünü göstermelidir .

Sağlıcakla kalın .

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22