Durak:
GÜNDEM 12.05.2015 14:06:30 651 0

Durak: "Evren`in Cenazesine Katılacağım"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Kenan Evren`in yaşama veda etmesi üzerine ortaya atılan suçlamalara eleştirel yaklaştı ve `Bazılarının öldürdüğü binlerce genç de mağdur değil miydi? O günleri hatırlayan 60 yaş üzerindekilerle bugün a

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin mimarı eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren`e yönelik tepkiler ve siyasi partilerin "Cenaze merasimine katılmayacağız" yönündeki beyanlarına Adana`dan ilginç bir tepki geldi.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Evren`in çenaze merasimine katılacağını açıkladı. Durak yazılı açıklamasında, genel seçimlerden sonra yayınlanmak üzere hazırladığı kitapta Evren`le ilgili bölüme atıfta bulunarak şunları söyledi:

"12 Eylül Darbesi Gerekli Miydi? Her olay, dönemin şartlarına göre değerlendirildi. 12 Eylül`den sonra Kenan Evren`in devlet başkanlığını da içine alan referandumda, halkın yüzde 91 katılımı ve yüzde 92 evet oyu vardır. Bu, dünyada belki de en yüksek katılımlı onaydır. 1980 Askeri Darbesi`nin olduğunu sabah 4 gibi radyodan işitmiştim. Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, askerlerin yönetime el koyduğu anonslardan anlaşılıyordu. Üst katta oturan kayınpederim her zamanki gibi saat 6`da işine gitmek üzere merdivenlerden inmekteydi. Kapıyı açarak uyardığımda, rahmetli "Oh, oh! Allah`a şükür, Allah`a şükür.." diyerek tekrar yukarı döndü. Kanaatimce, 12 Eylül Askeri Müdahalesi olmasaydı Türkiye`de iç savaş olacaktı. Bunu düşünmek dahi ne hale geldiğimizin acı bir göstergesidir. Kenan Evren, hiçbir darbeci generalin yapmadığını yapmış ve sözünde durarak 1983`teki genel seçimle idareyi sivillere teslim etmiştir.

Elbette, darbeye giden süreçte askerlerin de sorumlulukları olmuştur. O dönemde sağ ve sol`un önde gelenleri cezaevlerinde ağır uygulamalara maruz kalmıştır. Ancak, bugün bu mağdur kişilerin Evren aleyhine demeçleri maalesef kamuoyunu etkilemektedir. Oysa, bazılarının öldürdüğü binlerce genç de mağdur değil miydi? O günleri hatırlayan 60 yaş üzerindekilerle bugün araştırma yapılsa, yine 12 Eylül`e evet oyu çıkar. Allah, bir daha Türkiye`yi o noktalara getirmesin. 12 Eylül Askeri Müdahalesinin bazı antidemokratik uygulamalarına rağmen, bu darbe bence zaruretten doğmuş ve başarılı da olmuştur" (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false