30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA PAYDOS DA YA SEÇİMLERİN AKIBETİ NE OLACAK?

30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA PAYDOS DA YA SEÇİMLERİN AKIBETİ NE OLACAK?

?PKK saldırıları bu boyutlarda ve yaygınlıkta sürerse, 8 satırlık bir ara kararla AKP Hareketinin ve başındakilerin ?SEÇİMLERE DE PAYDOS? demesi çok mu mantık dışı olur??

Başbakanlıktan:

Konu :   30 Ağustos Zafer Bayramı

GENELGE

2015/6

Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.?

 

İşte bu kadar? Resmi Gazete´de yayımlanan SADECE SEKİZ satırlık bir genelge ile Türk tarihinin en şanlı destanlarının başında gelen 30 Ağustos Zafer Bayramına ?paydos´ deniliyor. Hem de ne gerekçeyle: ?Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle??

Son 13 yıldır Türk ulusu çoğu orantısız nedenlerle kimi zaman ulusal bayramlarını kutlamaktan ala konuldu. Bazen de  kimi büyüklerimizin Anıt Kabir´de sap gibi dikilmemek için ya kulakları duymaz oldu ya da yurt dışında çok ama çok önemli temaslar için ortadan toz oldukları görüldü.

Üstüne üstlük bakıldı ki olmayacak, ulusal bayramları fiilen ortadan kaldırma amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı´nın mevzuat envanteri içinden kendilerince uygun bir yol seçildi. Bayram kutlamalarının içeriği bir yönetmelik değişikliği ile boşaltıldı, ulusal coşku kaynaklarının halkla temasını kesmek için törenler lağvedildi ? örneğin 19 Mayıs Gösterileri ve de 23 Nisan Stadyum şölenleri yapılmaz oldu.

Hatta da dahası Atatürk Anıtlarına çelenk konulması bile çok görülerek yurttaşların, kuruluşların Atası ile yakınlaşması engellendi. Bu masumane çelenk koyma törenlerine katılmak isteyen insnlarımız coplandı, gazlandı hatta ?gavat´ nitelemesine bile layık görüldü.

Bunları kamu vicdanı,  sanıldığı ve umulduğu üzere bir lahzada unutup geçecek değildir. Ulusalcılığı ?hamaset´ olarak küçümseyip etkisizleştirmeye yeltenen ve bu ulusun kendilerini yükselttiği makamlara nasıl taşındığını unutan kimilerine insanımız elbette bir gün hesabını soracaktır bu olanların.

Ama şimdi daha yakıcı ve daha da yıkıcı bir süreçten geçiyoruz.  Şu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, ama herkesin bugün varoluşlarının, elde ettikleri tüm olanakların, makam ve yetkilerin temelini oluşturan 30 Ağustos Zaferinin kutlanamamasının  utancını ve zilletini yaşıyoruz.

Bakmayınız Davutoğlu´nun bugün il başkanları toplantısında 30 Ağustos Savaşı ve Zaferinin Türk Yunan Savaşı´nın bitmesi olmadığını ileri sürüp, bu olayların  "Kadim medeniyetin yiğitlerinin kendilerini ve medeniyeti bitirmek isteyen emperyalistlere karşı bütün mazlum millet adına yürüyüşünün adıdır. İşte Ak Parti hareketi Anadolu´yu inşa eden Malazgirt´in, Rumeli´yi inşa eden Kosova´nın, Ortadoğu´yu yeniden inşa eden Mercidabık´ın önlerinden bugünlere bize büyük emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır,? demesine? Aslında Büyük Zaferi´in hiçbir kısıt ve kaygı nedeni olmadan kutlanması koşullarının ortadan kalkmasının baş sorumlusu o bahsettiği ?Ak Parti Hareket?idir.

Bugünlerde meydana gelen ?terör olayları´ kimin eseridir?

İktidarı devraldıkları günlerde sahneden çıkmakta olan silahlı ayrılıkçı saldırılar, nasıl oldu da eskisinden daha yaygın ve etkin biçimde ülkemizi kana bulamaya başladı?

Neden Türk Silahlı Kuvvetlerinin eli kolu bağlı tutulmakta ve savunmaya çekilmiş görünen güvenlik güçlerimizin karakollarına ve garnizonlarına alçakça saldırıların sürmesine göz yumulmaktadır?

Son saatlerde medyaya yansıyan resimleri ile yüzleri maskeli, nereli ve kim oldukları bile bilinmeyen sözde gençlik hareketinin sözde savaşçıları nasıl olup da Hakkari´de barikatların arkasında güvenlik güçlerimizi savaşa davet eden pozlar verebilmektedirler?

Gerçekten neydi o çözüm süreci denilen ve Türk ulusunun teslim süreci haline getirilen o karanlık girişim?

O süreç içerisinde aylar hatta yıllar boyu  PKK´nın tüm hazırlıklarını, alan hakimiyetini ele geçirmesine olanak veren hamlelerini görmezden gelip, sonraları bunlardan pişman olma pozlarına girmek de neyin nesiydi?

AKP inanılmaz bir aymazlıkla yurttaşlarımızın bir bölümünü ?kendi Kürtleri´ olarak örgütleyip, onlarla yeni bir anayasa çerçevesinde özerklik dahil her türlü olanakların tanındığı bir federatif yapı kurmanın  hesabını mı yapıyordu? Onun için mi Güneydoğu adeta ayrılıkçı silahların insafına terk edilmişti?

AKP hareketi ve başındakiler 7 Haziran Seçimlerinde tam bir fiyaskoyla karşı karşıya kalınca mı hiçbir zaman terk edilmemesi gereken PKK´ya karşı savaşıma yeniden ama epeyce gerilerden başlanmak zorunda kalındı?

Onun için midir ki Türk Ulusu´nun en büyük Zaferi´nin Bayramına paydos denilebilecek bir kaos ve kanla ateşle sarsılan bir ortama mahkum olundu?

Şu soruyu sormazlar mı adama?  

1 Kasım günü yapılacak seçimler de Bayram kutlamalarından daha mı az risk taşıyor halkımız ve ülkemiz için? Bu biline biline neden 7 Haziran seçimlerinin ortaya koyduğu parlamento aritmetiğinden çıkarılmaması olanaksız koalisyon çözümleri sabote edildi?

Neden illa da seçim denilerek bir yandan da neredeyse bir iç savaşa doğru ilerleyen gelişmeler göz ardı edildi?

Akıllara şu gelmiyor mu?

?PKK saldırıları bu boyutlarda ve yaygınlıkta sürerse, 8 satırlık bir ara kararla AKP Hareketinin ve başındakilerin ?SEÇİMLERE DE PAYDOS? demesi çok mu mantık dışı olur??

Seçim Hükümeti´nde yer alıp almamayı, kimlerin ihanet edip de bakanlık kabul ettiğini tartışan, ya da 1 Kasım seçimlerinde nasıl olup bir iki puan farkla zaten kıymet-i harbiyesi hiç mertebesindeki siyasal mevzilerimi korurum hesabı yapan,  üzerlerine ölü toprağı serpilmiş tüm siyasal kadroların bu olasılığı akıllarına getirmeleri  gerekmez mi?

 


2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı