Zekai BULUÇ


YENİ ve BULUNMAZ (!) KOMŞULARIMIZ


Rahmetli Uğur MUMCU  bir yazısının sonunda şöyle demişti : Uşak uşaktır ! Uşaklığını ha ABD´ye yapmış ha Sovyetlere !

******

Türkiye´nin güneyinden komşu sayısı birden artıverdi . ABD ve Rusya yeni komşularımız oldu bu yeni komşularımız (!) terör örgütü YPG ile yağlı-ballı oluverdiler ! Fotoğraf çektirmeler yan yana bayrak sallamalar ansızın hızlanıverdi .

Acaba ABD ile Rusya´nın terör örgütleriyle yağlı-ballı olmaları bir tesadüf sonucu mu yoksa yeni bir projenin başlangıcı mı ?

Sorunun cevabı : yeni bir projenin başlangıcıdır  !

15 yıl kadar önce ortalıkta yeni bir harita dolaşıyordu . Bu haritada Türkiye ?nin doğusu , güneydoğusu ve kuzeydoğusu görünmüyordu . Doğu ve güneydoğusu büyük ?özgür Kürdistan´a kuzeydoğusu ise büyük Ermenistan bölgesine verilmişti  bol keseden ! İran´ın batısının bir kısmı ile güneyinin bir kısmı Ermenistan ile Özgür (!) Kürdistan arasında paylaşılıyordu .

Bu haritada Türkiye ?nin misak-ı milli ile çizilen bölünmez bütünlüğü yerle bir(!) ediliyordu .

Yanılmıyorsam 2005 yılıydı 25 Ağustos sabahı sayın Akif AKAY , birkaç arkadaşı ile beni Afyon Kocatepe´ye götürmüştü .

Kocatepe´deki görünüme gururla bakarken yanıma genç yaşlarda 5-6 kadın yaklaşıp ortalıkta dolaşan harita için fikrimi sordular . Herhalde beni bir strateji uzmanına benzetip gelmişlerdi .  Cevabım şöyle oldu : Hanımlar bu harita çizilse çizilse kanla çizilir ! Ama burada Mustafa Kemal ATATÜRK´ün kızlarını ve oğullarını izledim . Moralim en üst seviyeye çıktı . Sizin gibi kızları bizim gibi oğulları varken Misak-ı Milli ile çizilen sınırlarımıza  hiçbir şey olamayacak ! Lütfen moralinizi en üst seviyede tutun hepimizin önünde bir anti-emperyalist Kurtuluş Savaşı örneği var , Mustafa Kemal ATATÜRK  örneği var !

*****

Yeni komşularımızı YPG ile yalnızca yağlı-ballı değil ! Ayrı bölgelerde terör örgütü yandaşlarına silah ve  savaş eğitimi de veriyorlar .

17 Mayıs 2017 tarihli Cumhuriyet gazetesinde sayın Sertaç EŞ´in  şöyle bir haberi vardı : Türkiye ile  ABD arasında YPG krizi devam ederken ABD´nin Rakka operasyonu için YPG ?ye vereceği belirtilen Javelin anti-tank silahını daha önce talep edilmesine rağmen Türkiye´ye  vermediği ortaya çıktı .Kadim dost dediğin böyle olur ?

*****

Anadolu´da ? Kötü komşu hacet sahibi yapar . ? diye bir deyim vardır . O zaman anti-tank silahı Javelin benzerini bizim yapmamız gerekiyor hadi öyleyse iş başına !

Sağlıcakla kalın .

NOT: ABD ile Rusya´nın YPG terör örgütüne verdiği omuzda taşınabilen silahlar 2-3 bin dolar karşılığında Doğu Suriye ?de ve Batı Irak ?ta tez zamanda  açık tezgahlarda satılacaktır ! Önemli olan o silahları kimin satın alıp kimlere karşı kullanacağıdır  !

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05