CENGİZ ARCAN


CEM UZAN

Cem Uzan, Zanka TV’de Ferit Atay’ın sunduğu programda ilginç şeyler söyledi.


Cem Uzan, Zanka TV’de Ferit Atay’ın sunduğu programda ilginç şeyler söyledi. Cem Uzan, GENÇ parti lideri olarak ilk defa girdiği 2002 seçimlerinde az bir oyla baraj sınırına takılıp meclis dışında kalmıştı. O seçimde barajı aşıp meclise girseydi belki de AKP’ye kan kusturacak bir muhalefet partisi olurdu. Bu düşüncelerle pürdikkat, heyecan ve not tutarak programı izledim.

Notlarımı kısa ve öz yazıp, yorumları okuyan arkadaşlarımın görüş ve düşüncelerine bırakıyorum.

1-Muhalefet partilerinin Erdoğan’ı rakip olarak görmemelerini, çünkü Anayasanın 101. Maddesine göre Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını fakat muhalefetin bu konuyu irdelemediğini söyledi.

(Madde 101: Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.)

Bu yasaya göre, seçimlerin öne alınıp Erdoğan’ın tekrar aday yapılmasının Anayasa suçu olacağını hatırlattı. Ve bu yasanın AKP zamanında çıkarıldığını ve bu yasanın tekrar değiştirilmesinin Erdoğan’a (kişiye) özel bir yasa olacağını ve muhalefet partilerinin bu oyuna alet olmamalarını istedi.

2-Ankara’da inşaat lobisi olduğunu ve %25 komisyonla ihaleler dağıtıldığını ve bu lobinin yetmiş yıldan beri var olduğunu söz konusu etti.

3-Son zamanlarda siyaset alanında sık sık dillendirilen “helalleşme” konusuna atıfta bulunarak “Hesaplaşmadan helalleşme olmaz” dedi.

4-Pahalılıkla ilgili bir soruya, “Her kurumun, hatta her ailenin bile bir bütçesi vardır ama maalesef Hükümetin bir bütçesi yok. Para basıp dağıtıyor. Basılan paraların karşılığında enflasyon ve zam milletin sırtına çöküyor” diyerek cevap verdi.

5-Özgür çalışan, hiçbir parti tarafından fonlanmayan bir medya oluşumu için Ekim ayında bir müjde vereceğini söylemesi program sunucusunu heyecanlandırdı.

Bu konudaki yapacaklarını ben de merak ediyorum.

Cem Uzan, çok konuşan ama hiçbir şey anlatmayan siyasetçilerin aksine kısa, net ve halkın anlayacağı bir dille acı ama gerçekleri anlatırken umut verdi.

Siyasetçilerden umutlarımızı kesmiş olsak da umutsuz yaşam olamayacağı için arayışlarımız devam edecektir.

Gün öncesindeki zifiri karanlık, güneşin doğacağına işarettir.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00