Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


KADİRLİLERİN BAŞKENTTE GELENEKSEL RAMAZAN İFTAR BULUŞMASI

Bu hafta size muhteşem bir iftar yemeği Programından bahsedeceğim.


 

Hemşehri kokan memleket kokan sevgi kokan bir akşamdı. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) olarak her yıl kutlanılan“Kadirliler Geleneksel İftar Buluşması” Sayın Bakanımız Derya YANIK Hanımefendinin katılımı ile Ankara Sayıştay Başkanlığı Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesislerinde 24 Nisan 2022 tarihinde aşağıdaki program dahilinde gerçekleşti..
http://www.kavak.org.tr/haberler/kadirlilerin-baskentte-geleneksel-ramazan-iftar-bulusmasi
Moderatör: Mustafa TUFAN
1. Misafirlerin Karşılanması: KA-VAK Ankara Öğrencileri ve Yönetim
2. Ankara için İftar Vakti -Canlı Ezan Okunması
3. Yemek Arası 30 dakika
4. Yemek Duası : Mustafa TUFAN
5. Genel Başkan Ahmet DEMİREL Açılış Konuşması
6. Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer TARHAN Konuşması
7. Kadirlili İlk Kadın Bakanımız Sayın Derya YANIK Konuşması
8. Plaket Verilmesi
a. Derya YANIK
b. Prof. Dr. Abdullah İrfan TAŞTEPE
c. Prof. Dr. Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU
d. Ömer Osman YANIK
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sayın Mustafa TUFAN ‘ın Moderatör olarak rol aldığı İftarda;
KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL ’in Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, Milletvekilleri, Devlet Erkanı ve Hemşerilere hoş geldiniz konuşması ile başladı. Sayın Genel Başkan, öncelikle Vakfımıza destek veren tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür etti. Bu dünyadan göç eden tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize sağlıklar diledi. Kadirli dışında yaşayan Kadirli Ailesini iftar yemeğinde bir araya getirmenin bu gün mutluluğunu vakıf olarak yaşamaktayız dedi.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer TARHAN Sinevizyon gösterisi ile yaptığı konuşmasında; Sayın KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK ve Hemşerimize hoş geldiniz diyerek Kadirli Belediye Başkanlığı olarak yapmış oldukları hizmetlerden bahsetti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kadirli Belediye Başkanlığı Sinevizyon gösterisi ilgi ile izlendi.
Kadirlili İlk Kadın Bakanımız Sayın Derya YANIK Konuşmasında; KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL ve yönetimine teşekkür etti. İftarda hemşerileri ile buluştuğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Kadirli ve Çukurova'nın Türkiye'nin en özel bölgelerinden birisi olduğunu, Bölgenin, yerli vatandaşların çabalarına ihtiyacı olduğunun altını çizdi ve özetle şu ifadelere yer verdi:
Kadirli ve Çukurova’nın iyi eğitim almış vatansever, her işte son derece başarılı bir insan kaynağı olduğunu ifade eden Bakan YANIK, içinde yaşadığımız coğrafyanın her zamankinden daha çok bize, bizim çabamıza tartışmasız ihtiyacı olduğunu, tarihin belli dönemleri vardır ve tarihin o belli dönemlerinde birtakım insanlar çıkar ve o akışı olması gereken noktaya taşır, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girebilmesi için elinden geleni yapmakla yükümlüyüz" ,“Biz bugün ülkemizin geleceğini kurmak, selametini, sulhunu koruyabilmek için bölgesinde güçlü, dünyada güçlü, dünyada etkili, lider ülke olacağız" dedi ve üzerinde durdu.
Program dahilinde; KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL ile Vakfımızın Adana Şubesi Başkanı Sayın Emine VARMIŞ ve Kadirli Şubesi Başkanı Sayın Duran İSAOĞLU tarafından Kadirlili İlk Kadın Bakanımız Sayın Derya YANIK ‘a Plaket verildi.
Ayrıca Sayın Ahmet DEMİREL tarafından Sayın Prof. Dr. Abdullah İrfan TAŞTEPE ‘ye , Sayın Prof. Dr. Mustafa YEL tarafından Sayın Prof. Dr. Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU ‘na, Sayın Durdu Mehmet KASTAL tarafından Sayın Ömer Osman YANIK ‘a Plaketler verildi.
Moderatör Mustafa TUFAN, iftarda bulunan hemşerilerimizi tanıtıcı ve Vakfımızı tanıtan kısa açıklamalarda bulunarak aşağıdaki hususlara değindi;
· Kadirlili İlk Kadın Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi bizlerle beraber.
· Ayrıca; Osmaniye Milletvekilimiz; Sayın Mücahit DURMUŞOĞLU, TBMM 22., 23., 24. Dönem Osmaniye Milletvekilimiz Sayın Durdu Mehmet KASTAL,
· Adana Milletvekilimiz Sayın Ayşe Sibel ERSOY BÜYÜKİZ, Kadirli Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer TARHAN,
· Kadirli Kaymakamımız Vehbi BAKIR, Ankara Vali Yardımcımız Sayın Mustafa ERKAYIRAN, İzlanda Fahri Konsolosu Hemşerimiz Sayın Avukat Selim SARIİBRAHİMOĞLU adına Kardeşi İlhan SARIİBRAHİMOĞLU, Kadirli Bekereci Köyünden Yozgat’a göç etmiş Hemşerimiz Jandarma Sahil ve Güvenlik Akademisi Komutanı Sayın Tuğgeneral Murat BULUT, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hamil NAZİK, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Sayın Prof. Dr. Abdullah İrfan TAŞTEPE, İstanbul’ dan aramıza katılan Kurucu Üyemiz Rahmetli Sefa VAYISOĞLU ‘nun kızı Prof. Dr. Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Selma YEL,
· Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü, aynı zamanda Vakfımız adına Kadirli de İlk KA-VAK Öğrenci Kongresini Düzenleyen Sayın Doç. Dr. Tekin AVANER, Polis Akademisi Müdürü Sayın Doç. Dr. Mustafa YAYLA, Md. Yrd. Sayın Doç. Dr. Yücel YİĞİT, Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Gökhan ÖĞÜNÇ, YÖK Genel Sekreteri Sayın Halil İbrahim AYÇİÇEK,
· Kurucu Genel Başkanımız Merhum Prof. Dr. Turan GÜVEN ‘in Sevgili Eşi Sayın Fatma GÜVEN ve Kızı Çağlar GÜVEN, Oğlu Ahmet GÜVEN, Vakfımızın Adana Şubesi Başkanı Sayın Emine VARMIŞ ve Yönetimi, Kadirli Şubesi Başkanı Sayın Duran İSAOĞLU ve Yönetimi, KA-VAK İzmir Temsilcimiz Sayın Mükremin BAYRAMOĞLU, Sayın STK Başkanları (Abdullah GAZİOĞLU, Hakan UÇMA, Yunus SAKARYA, Abdurrahman GÖK) ve birçok bürokratlarımız bu güzel günde aramızda bulunmaktadır.
Vakfımız ile ilgili olarak;
· Vakfımız; 82 kurucu üye hemşerimiz tarafından 7 Kasım 1994 tarihinde kurulmuş olup, 28 yıldır siz değerli hemşerilerimizin katkıları ile güzel hizmetler vermektedir.
· Amacımız Milletimize ve Ülkemize Hizmetkarlıktır.
Sayın hemşerilerimiz; bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız Sayın Ahmet DEMİREL ’e, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimize, maddi ve manevi desteğini devamlı esirgemeyen Kadirli Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer TARHAN ‘a, İftar Organizasyonunda özel gayret gösteren ve katkı sağlayan Sayın Ömer Osman YANIK ‘a ve siz çok kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.
Vakfımızın iftar yemeği Kadirli Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer TARHAN 'ın maddi katkıları ve sponsorluğunda gerçekleştirilmiş olup Sayın Dr. Ömer TARHAN ‘a ayrıca teşekkür ederiz.
KA-VAK AİLESİ ortamında Musiki Sanatçıları tarafından gece boyunca müzik şöleni gerçekleştirildi. Teşekkür ederiz.
Ayrıca bizlere ev sahipliği yapan “Sayıştay Başkanlığı Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisleri Yönetimine” teşekkür ederiz.
Hemşerilerimiz kendi aralarında korona hastalığından uzakta iftar boyunca sohbet ettiler Hemşerilerimizden gerek gece esnasında ve gerekse daha sonra olumlu tepkiler almak bizleri memnun etti.
Katılımcılara ve Emeği Geçenlere Ayrı Ayrı Teşekkür Ederiz.
Kadirli ile ilgili etkinliklerimiz devam edecektir…
Bizleri takip ediniz...
Sizleri Seviyoruz…
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi
Bu yazıyı Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Ankara Genel Merkez Resmi internet sitesinden aldım. Tüm hemşehrilerimize eşit mesafede duran vakfımızın internet adresini yukarda belirttim. Son olarak KA-VAK ta olmak ayrıcalıktır!

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22