OKTAY VURAL´DAN SÖZLÜYE DESTEK
SİYASET 1.03.2016 12:07:28 1229 0

OKTAY VURAL´DAN SÖZLÜYE DESTEK

MHP´nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye güveni tam. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Meclis´te düzenlediği basın toplantısında Adanalılar´ın iradesine bir kez daha darbe vurulmak istendiğine dikkat çekerek bunun kabul edilemez olduğ

Milliyetçi  Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Adana´da yeni bir milli irade hazımsızlığı ve hırsızlığına yönelik çabaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

AKP´DE YARGI SİLAH OLARAK KULLANILIYOR

Vural, TBMM´de Meclis İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz´ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Hüseyin Sözlü´ye açık desteklerini bildirdi. Konuşmasının hemen tamamında ?hukuk´ vurgusu yapan Vural, ?Yargının bir silah olarak kullanılmasını istemiyoruz. Ama maalesef  Adalet ve Kalkınma Partisi´nde yargı bir silah olarak kullanılmış ve bu yönde uygulanan çifte standartla çok farklı uygulamalar tecelli ettirilmiştir? dedi.

2010´DA YAPILAN İRADE HIRSIZLIĞINI HATIRLATTI              

Vural ?Zamanında Aytaç Durak´ın MHP´den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nı da hazmedememişlerdir. Maalesef görevden alınmalar yapıldı ve sonuçta Aytaç Durak´la ilgili iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Ama Adanalılar´ın iradesi elinden alınmıştı. Şimdi aynı şekilde Adanalılar bir ders daha verdi. Hüseyin Sözlü´yü Belediye Başkanı yaptılar. Daha sandıkta bu iradeyi hazmedemediler. Bir çok oyunlar oynandı. Hüseyin Sözlü´ye mazbatası 10 gün geç verilmişti? diye konuştu.

17 YILLIK BAŞKANLIK GEÇMİŞİNDE HAKKINDA TEK DOSYASI YOK

Oktay Vural, yurt dışı yasağıyla ilgili olarak şunları söyledi:

?Adana Büyükşehir Belediyesi´nin yurt dışında projeleri yok mu, temsil edilmeyecek mi, hakkını kim koruyacak? Adana Büyükşehir Belediye Başkanı kaçacak mı, ülkeden mi gidecek? Bu bir itibarsızlaştırma aracı olarak kullanılıyor. Bir kısım medya, Hüseyin Sözlü´nün kelepçelenmemesi ve tutuklanmamasıyla ilgili eleştirilerde bulunarak, algı operasyonuyla itibarsızlaştırma çabalarını yoğunlaştırmışlardır. Hüseyin Sözlü´nün 17 yıllık belediye başkanlığı geçmişinde hakkında tek dosya yoktur.  Dolayısıyla 17 yıldır hakkında hiçbir soruşturma olmayan kişinin daha sonra çıkan bir takım yayınlar münasebetiyle yargılanmaya başlanması ve yurt dışına çıkma yasağı konmasıyla, bir suç varmış gibi halkta şüphe oluşturulmak istenmektedir. Adanalıların  iradesine yine darbe vurulması amaçlanmaktadır.?

BELEDİYELER BOMBA DÖŞERKEN NE YAPIYORDUNUZ?

Uygulamalardaki çifte standarda işaret eden Oktay Vural, ?Doğu´da, Güneydoğu´da paralar toplanmış, PKK´ya gitmiş, PYD´ye gitmiş, silahlar alınmış. Adama sormazlar mı; bu belediyeler hakkında ne yaptınız siz? Bu belediyelerde çalışanların maaşlarının yüzde 30´u PKK ve KCK?ye kesilirken ne yapıyordunuz? Bombalar döşenirken, hendeklerin kazılmasına belediyeler taşeronluk yaparken kıllarını kıpırdatmayanlar, ne yapıyordunuz siz? Şimdi o hendeklerin, o yollara döşenen bombaların, patlatılan bombaların sonucunda şehitlerimiz oluyor ve hepimiz ağlıyoruz. Ama maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi bu konularda da çifte standart uygulamıştır.? ifadesini kullandı.

?PARSEL PARSEL SATAN?A TAKİPSİZLİK

Vural, ilgili dönemde ?AKP´nin en yetkili ismi´ olarak bilinen Bülent Arınç´ın partilisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı için ?Parsel parsel sattı, delillerini ortaya koyacağım´ sözünü hatırlatarak ?Ama sonra bir bakıyorsunuz takipsizlik kararı verilebiliyor. Onun için bizim dediğimiz şudur; Adanalıların iradesine saygı gösterin, hukuka müdahale etmeyin? uyarısı yaptı.

YARGI SİLAH OLARAK KULLANILMAMALI

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ?Kim ne yaptıysa hukuki çerçevede hesabını verir ama yargıya müdahale, yargının bir silah olarak kullanılması, bir politik pazarlama aracı olarak kullanılması kabul edilemez. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem Cumhurbaşkanı´nın Anayasa Mahkemesi konusunda mahkemelere talimat verecek şekilde yaklaşımları, hem de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı´na açıkçası bir takım medya aracılığıyla çıkan haberler üzerine yurt dışına çıkma yasağı getirilmesi hususu doğrudan doğruya mahkemelerin siyasal amaçlarla kullanılması endişesini çoğaltmaktadır. Türkiye´nin güçlü şekilde hukuk devletine ihtiyacı var.? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false