BÜYÜKSAAT ESNAFINDAN KONUK BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞİKAYET
20.12.2015 15:15:51 426 0

BÜYÜKSAAT ESNAFINDAN KONUK BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞİKAYET

Yayalara ait yolu park etmiş araçlar tıkadığı için otobüslerden indirilerek geziyi yaya olarak sürdürmek zorunda kalan konuk belediyecilere esnaf dert yandı, torpil ricasında bulundu

Kuruluşunun 15´inci yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği´nin son toplantısı Adana´da gerçekleştirildi. Ülkenin her yanından gelen 200´ü aşkın konuklara ev sahipliğini Seyhan Belediyesi yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´ın başkanlığında ve ÇEKÜL Vakfı Genel Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışmanı Profesör Doktor Metin Özen Koordinatörlüğü altında yürütülen etkinliklerde, konuklara Adana´nın geçmişi özetlenirken, kentteki 714 tescilli yapılardan yarısına yakınının Seyhan Sınırları içinde olduğu slaytlarla anlatıldı.

Hilton Otel´de gerçekleştirilen salon toplantısının ikinci bölümünde, ?Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme ve Tanıtım Sürecinde Birliğin 15 Yılı? ele alındı.   

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Profesör Doktor Metin Sözen, 2000 yılında 52 üye ile başlayan çalışmaların kısa bir sürede meyve verdiğini ve daha olgun hedeflere yol açtığını belirterek, ?Bugün ise 452 belediyemiz üyedir. Gelişen TKB´nin belediyelere sağladığı bilinç ve hizmetlerin geri dönüşümü memnuniyet vericidir. Son 5 yılda yoğunlaşan eğitim çalışmalarımızdan 15 bin belediye mensubu yararlanmış ve kentlerinde olumlu gelişmelere imza atmışlardır.? Dedi

KENT GEZİSİ

Salon toplantısından sonra otobüslerle kent gezisine çıkarılan konuklara Eski vilayet ve çevresi hakkında kısa açıklamalarda bulunuldu ve Taşköprü´de mola verildi.  Belediye Başkan ve bürokratların büyük ilgi gösterdiği Taşköprü´de anı fotoğraflarının çekilmesi dakikalarca devam etti.

Buradan Tepebağ´a gelinerek otobüslerden inildi. Alman Gelin Kristina tarafından restore edilen eski ev, Şıhoğlu Camii, Musa Balı Konağı ve Yeşil Mescit üzerinden Abidinpaşa caddesine çıkıldı. Burada bekleyen otobüslere binilmeden önce, Konuklara Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından şalgam ikram edildi.

Daha sonra Kuruköprü, Yeni Cami, Yağ Cami güzergahı ile Büyüksaat ve Ulucami alanına  gelinirken, Arasta girişindeki araçlar yüzünde yolun tıkanmış olması nedeniyle konuklar otobüsten indirilerek alana kadar yürütüldü.

ESNAF KONUKLARDAN

TORPİL YARDIMI İSTEDİ

Normalde sadece yayalara ait ve taşıtlara kapalı olduğu bilinen yol kesiminin araçlarla adeta tıka-basa dolu olması dikkatleri çekerken, esnaf ta yakaladığı konuk belediye mensuplarına ?Halimizi görüyorsunuz. Bu yol sadece yayalara ait ama park etmiş araçlardan dolayı yaya geçemez oldu. Bu da işimizi aksatıyor, satışlarımızı düşürüyor. Biz dert anlatamadık. Siz söyleseniz de bu sorunumuz çözülse. Hem de Adana´nın turistik değerleri heba olmaz? şeklinde istekte bulundular. Ramazanoğlu Konağı, Ziya Paşa´nın Mezarı ile Ulucami ve Külliyesi gezildikten sonra program sona erdi.

 KONUK OTOBÜSLERİNE GEÇİT YOK: Yağ Camii´nden hemen sonra sadece yayalara açık olan yol her nasılsa sürekli olarak araç park yeri şeklinde kullanıldığından özel otobüsleri geçit bulamayınca konuklar gezinin bu etabını yaya olarak sürdürmek zorunda kaldı.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli