Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“ANNE KALBİ”

Çok küçük yaşlarda duyduğum bir masalı anlatmak istiyorum bu hafta. Her dinlediğimde etkilendiğim ve günün anlamına uygun olarak seçtiğim.


Genç adam çok sevdiği kızla evlenmek için her yolu deniyordur ama bir türlü sevdiği kadını evliliğe razı edemiyordur.
Günlerden bir gün genç kadın ilginç bir şekilde onu çok seven gence şöyle söyler:
“Eğer annenin kalbini bana getirebilirsen seninle evleneceğim.”
Bunun üzerine genç adam koşarak annesinin yanına gider. Masal bu ya, sorgusuz sualsiz annesinin öldürür. Sonra da kalbini alarak sevdiği kadına doğru hızlıca koşar. Bir an önce ulaşmak ve evlenmek istiyordur çünkü. Fakat o kadar hızlı koşuyordur ki , sonunda ayağı takılarak düşer. Elinde taşıdığı annesinin kalbi de düşmüştür tabii ki. Telaşla annesinin kalbini ararken, bir ses gelir kulağına;
“Canım yavrum bir yerin acıdı mı?”

İşte gerçekten koruyup kollayan ve o yüce duyguyu taşıyan anne kalbi her koşulda evladının iyiliği için çarparmış. Ve dünyada karşılıksız sevebilen sadece böylesi annelermiş. Bu yüzdende Cennet anaların ayakları altındaymış.

Babamın vefatından sonra bazı özel günlerin usulca kutlanması gerektiğinin farkına vardım. Anne ve babasını kaybettiği için canı yanan kişileri düşünerek abartmadan kutlama yapmakta fayda var.
Yaşasa da yaşamasa da her insanı dünyaya getiren bir annesi var. Nasıl olduğundan çok verdiği emekleri göz önüne alarak saygı göstermeli.
Küçükken büyüdüğün zaman beni anlayacaksın diyen annemin ne demek istediğini anladım artık. Bu çark böyle dönüp duracak. Önemli olan yaşarken kıymet bilenlerden olmak.
Evlatlar hata yapacak anneler toparlayacak. Ne kadar büyürse büyüsün evlatlar annelerin gözünde hep çocuk kalacak.
O muhteşem annelik duygusunu taşımak yeterli aslında. Biyolojik anne olmak şart değil.

Yaşayan annelerin, anne adaylarının ve annelik duygusunu derinden hisseden tüm kadınların anneler gününü kutluyor, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

Değerli Yeni Adana gazetesi okurları . KADİRLİ de bir annemiz var. SMA hastası bir kız çocuğu annesi. Bu hastalıkla mücadele eden pek çok aile gibi çaresizce bekliyor. Bir parça da olsa yaralarına merhem olmak isteyen varsa yardımlarınızı bekliyor. Ve bana bir mesaj göndermiş.

Kızım Sevgi SMA (spinal müsküler atrofi,) tip 1 ölümcül kas hastası .Sevgi şu an 11 aylık ve 7 kilo 300 gram. SEVGİ'NİN 2 yaşını geçmemesi ve 13,5 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Eğer 2 yaşından önce ZOLGENSMA İLACINI alırsa yürüme ihtimali 100'de 95 .
Bizim çok az vaktimiz kaldı sesimizi lütfen duyun, Sevgiyi ilacına kavuşturalım. Lütfen kızıma ses olun.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51