Zekai BULUÇ


GÜLÜMSEMEYİ UNUTTUK !


     Lisede okurken yüreğime yerleştirdiğim ve asla büyümesine izin vermediğim hınzır çocuk beni provoke etti.Geçenlerde cebime 2 bin Avro koyup Almanya’ya gittim! (Yalandan kim ölmüş ki?) Akşam olunca bir birahaneye girdim yan tarafımda iki kişi bira içip sohbet ediyorlardı.İsmi Müller olan kişi,ikinci biradan sonra Hans isimli arkadaşına dönüp ‘’Hans ne olacak bu Almanya’nın hali ? ‘’ deyince Hans, Müller’e dönerek şunları söyledi: Bayern Münih stadyumunda 3-5 kişiyi sallandıracaksın ,bak o zaman memleket nasıl düzeliyor! 

    1.NOT: Arkadaşlar taşı gediğine oturttum mu ? 

     ÇOCUKTAN VE KARDEŞTEN AL HABERİ !

      Arkadaşlar atalarımızın ‘’Çocuktan al haberi’’ diye bir söylemi vardır ki bizlerde halen bu söylemi kullanırız.Piyasalar faiz kararını beklerken Hazine ve Maliye bakanının kardeşi bir TV kanalında ‘’Kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim olacaktır!’’ dedi ve doların tansiyonu yükseldi.Kendi kendime soruyorum acaba bu söylem ellerinde çok Türk lirası olanlara üstü örtülü bir mesaj mıydı?  Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum! Bu söylem bir öngörü müydü,yoksa kuşlar haber mi getirdi? !’

       2.NOT: ‘’ BİZİM KİRLİ PARAYA İHTİYACIMIZ YOK !’’

     Bir zamanlar Merkez Bankası genel müdürlüğü yapan kişi IMF’in ricasıyla (!) devalüasyon yapılacağını öğrenince,tüm nakitlerini akşamdan dolara çevirdi ve bir gecede 50 bin (elli bin ) Türk lirası kazandı! Yapılan bu manipülasyon duyulunca ; ‘’Ben bu 50 bin lirayı Çağdaş yaşamı destekleme derneğine bağışlayacağım!’’  deyince ÇYDD genel başkanı rahmetli Türkan SAYLAN şöyle konuştu : Bizim kirli paraya ihtiyacımız yok ! Arkadaşlar aklıma şair Cemal SÜREYA’nın dizeleri geldi Ne demişti Cemal SÜREYA ? 

Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,

Birinciliği beyaza verdiler.

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05