İSTİKRAR MASALLARINA İNANMAK İSTEYENLER İÇİN ANIMSATMADIR

İSTİKRAR MASALLARINA İNANMAK İSTEYENLER İÇİN ANIMSATMADIR

Hukukun üstünlüğü ve Anayasal düzene saygı sağlanmadan, kişisel değil toplumsal kaygılar dikkate alınmadan, sadece dönemsel oy çoğunluğuna dayandırılmak istenen ?meşruiyet´ ve yetki arayışları eninde sonunda hüsranla ve en acı istikrarsızlık dönemleri ile

AKP çevrelerine bakacak olursanız 1 Kasım seçimlerinden sonra artık ortalık güllük gülistanlık olacak. Kolay değil elbette %49,5 oy almışsınız, parlamentoda kolayca doldurabilecek parmak eksikliğini 15-20 oyla giderebilecek ve Anayasa´da istediğiniz değişikliği yapabilecek sayıda sandalye kazanmışsınız? Gelsin 2023 hayalleri söylemleri, gitsin paralel yapının kalıntıları. Yargıda sözünüz geçiyor, her alanda koruma sağlayacak çevreniz sağlama alınmış. Beştepe´den gelen talimatlar eksiksiz yerine getiriliyor. İşlem böylece tamamdır, bundan ala istikrar mı sağlanır?

Evet, görünüşe göre vatandaşa sözü verilen istikrar sağlanmıştır. Güçlü iktidarın güçlü sesi, eli ayağı her sorunu çözebilecektir artık!

Ama gerçek bu değil elbette. Türkiye ve Türk ulusu, sırat köprüsünün üzerinde cambazlık yapıyor şu sıralar. Güney sınırlarımızın ötesinde, AKP iktidarının kendi elleriyle yaratılmasında başrol oynadığı savaş kazanı kaynıyor. Her an bulaşma tehdidi altında olduğumuz mezhep çatışmaları ve ardında da Soğuk Savaş döneminin ezeli hasımlarının hortlatılmış silah ve güç yarışı kanlı saldırıları körükleyip duruyor. Bloklar arası kavga, dar bir alanda ve de bir ucu hemen içimizde kurulmaya hazır savaş alanını kaplamaya hazır görünüyor.

Bu tablo, yeniden ipleri eline almaya hazırlanan AKP İktidarı için ne denli bir istikrarlı gelecek vaad edebilir? Savaşa tutuşmuş bir ülkede kıyımdan, yıkımdan başka ne bulunabilir?

Ya asıl büyük gaile, ulusun ve ülkenin bölünmezliğini, bütünlüğünü tehdit eden silahlı/silahsız ayrılıkçı  unsurların azgınlaşan saldırılarına, her gün gelen şehit haberlerine ne demeli?

Akıllara sığmıyor,  bu gelişmeler ışığında Davutoğlu´ndan tutunuz her kademedeki iktidar sözcülerinin iyimserliği ve kendilerinden hoşnutluğu?

Bu sabah yine bir şehit haberi geldi Hakkari´den. Umarız bu yazı gazete sütunlarında yer alıncaya kadar yenileri gelmez. Zira her ne kadar medyaya yansıtılan havaya göre PKK´nın sonu gelmekte deniliyorsa, Davutoğlu´nun Güvenlik Zirveleri sonunda ?Son terörist temizleninceye kadar durmak yok? kararı almış oldukları yolunda demeçleri yeri göğü inletiyorsa da durum hiç de öyle değil.

Evet, TSK havadan içte ve sınır ötesinde kimi PKK kamplarını yok ediyor, ulaşılmaz denilen dağ zirvelerinde mağaraları temizliyor olsa da bunlarla kesin sonuca varılamadığı ve varılamayacağı açık. Zira silahlı kuvvetlerimizin inisiyatifi eline alıp ülkemizin içindeki terör yuvalarını dağıtması, böylece PKK unsurlarının saldırılara geçmeleri önlenerek alan hakimiyetinin tam kurulması aşamasına nedense geçilemiyor hala. Sadece canlı hedef durumundaki polisimiz ve Mehmetçiğimiz hareket halindeyken ya da karargah/karakol gibi yerlerde iken saldırıya uğrarlar, şehitler verirlerse karşı harekete geçilebiliyor. İşte o zaman terörist unsurlara karşı üstünlük sağlanmış ise ?PKK´nın sonu geldi? yolunda haberler medyaya servis ediliyor. Böylece iktidarın ?istikrar yolunda´ ne kadar hızla ilerlediği yolundaki iyimser ortamın yaratılmasına hizmet ediliyor.

PKK´nın ve silahlı/silahsız her türlü bölücü eylemlerin bu düzeye gelmesinin başlıca sorumlusu AKP iktidarı olmamış mıdır? ?Çözüm Süreci´ safsatası ile güvenlik güçlerimizin eli kolu bağlanmamış mıdır? Bugün hastaneleri, karakolları, devlet binalarını ve güvenlik görevi yapan insanımızı vuran roketler, bombalar, makineli tüfekler ve her türlü mühimmat o dönemde depolanmamış mıdır? Bunların nerelerde olduğu, PKK unsurlarının hangi alanlarda hazırlık yapıp saklandığı konusunda istihbarat yok mudur? Yoksa Davutoğlu´nun Ankara Garı´ndaki bombalama olaylarından sonra, ?Biz canlı bombaları biliyorduk ama, eylem yapmadan bunları yakalayamazdık? gibisine akıllara durgunluk verici  bahaneleri,  askerimizi, polisimizi şehit verirken de mi dile getireceklerdir birileri?

Hal ve ahval bu iken, AKP´nin yukarıda sıraladığımız ?övünme koşulları´na ?istikrar´ alametleri gözü ile bakmak olası mıdır? AKP´nin % 49,5 oy alması ile tüm geçmiş ve gelecek hatalarını, yerine getirmediği ya da PKK olayında olduğu gibi getirmekten imtina ettiği sorumluluklarını ibra ettirmesi, aklatması hakkına sahip olması düşünülebilir mi? Ya da dahası halkımızı daha ne kadar ?istikrar´ masalları ile oyalama oyununu sürdürebilecektir?

Ulusal çıkarlarımızla bağdaşan gerçek istikrar ortamı, AKP sözcülerinin allayıp pullayıp vatandaşı inandırmaya uğraştıkları etmenlerle sağlanamaz. Hukukun üstünlüğü ve Anayasal düzene saygı sağlanmadan, kişisel değil toplumsal kaygılar dikkate alınmadan, sadece dönemsel oy çoğunluğuna dayandırılmak istenen ?meşruiyet´ ve yetki arayışları eninde sonunda hüsranla ve en acı istikrarsızlık dönemleri ile noktalanıverir. Dünya tarihi bunun örnekleri ile doludur.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli