ADANA DEVLET TİYATROSU´NDAN CÜNEYT GÖKÇER´E VEFA
ADT´DE CÜNEYT GÖKÇER KÖŞESİ 25 Ekim 1981 yılında Adana Devlet Tiyatrosu´nun açılışında oynadığı “Kral Lear” ile oyunun galasını yapan Prof. Dr. Cüneyt Gökçer için Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) “Cüneyt Gökçer Köşesi” oluşturdu.
Tarih: 12.10.2016 09:48:44/ 324okunma / 0yorum

VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

25 Ekim 1981 yılında Adana Devlet Tiyatrosu´nun açılışında oynadığı “Kral Lear” ile oyunun galasını yapan Prof. Dr. Cüneyt Gökçer için Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) “Cüneyt Gökçer Köşesi” oluşturdu.

ADT Müdür Vekili N. Efe Ünsal, 35 yıl önce Adana Devlet Tiyatrosu´nun açılışına katılarak Kral Lear oyununda kralı canlandıran Cüneyt Gökçer´in 23 Aralık 2009 tarihinde Ankara´da tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle öldüğünü hatırlatarak, “Merhum eski Genel Müdürümüz, 25 Ağustos 1958´de Muhsin Ertuğrul´dan yaş haddi nedeniyle boşalan Devlet Tiyatrosu müdürlüğüne atandığında 38 yaşındadır. Bu görevi bir yıl arayla 1983´e kadar 23 yıl boyunca sürdürmüştür. Biz de onun hatırasını canlı tutmak amacıyla bu köşeyi oluşturduk” dedi.

CÜNEYT GÖKÇER KİMDİR?

Cüneyt Gökçer,Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü, Ankara Devlet Konservatuvarı müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Gökçer, yaklaşık 20 operanın rejisini yapmıştır. 1959 ile 1997 yılları arasında, Richard Strauss´un Salome´sinden başlayarak Çetin Işıközlü´nün Dudaktan Kalbe adlı operasına kadar yönettiği operalarla bu alanda başarılar kazanmıştır.

Ünlü sanatçı Ayten Gökçer´in eşi olan Gökçer, yurtiçinde aldığı sayısız ödülün yanı sıra 1981 yılında Devlet Sanatçısı unvanını da almıştır. Yurtdışında ise, 1963´de Yunanistan Krallığı´nın l. Georges nişanının ´Oficcier´ rütbesiyle, 1970´te İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafında Commandatore nişanıyla ve daha sonra Polonya Kültür Nişanı ile ödüllendirildi.

SANAT YAŞAMI

Gökçer, konservatuvara girme heyecanı içindeyken, ailesi onun bu hevesini engellemek ister. Fakat o her şeye rağmen tiyatro yapmaya çalışır. Ankara Halkevi Temsil Koluna üye olur. Temsil kolu başkanı Ercüment Behzat Lav´dır. Düzgün fiziği ve ses tonuyla Ercüment Bey´in ilgisini çeker. Kısa sürede varlık göstererek, 1936 yılında bir Türk yazarının piyesinde ilk başrolünü oynar.

Konservatuvar sınavına rahatsızlığı nedeniyle giremeyince, bir hafta sonra hazırladığı iki parça ile sınava tekrar katılmış ve kazanmıştır. Gökçer´in konservatuvarda ikinci yılında, Avrupa´da II. Dünya Savaşı iyice yoğunlaşır. Almanya´da Hitler´in sanatı Nazi ideolojisi doğrultusunda güdümleyen baskı rejimi birçok öncü ve aydın sanatçının ülkeyi terk etmesine neden olur. Ülkeden ayrılanlar arasında Carl Ebert´de vardır. Ebert tekrar Türkiye´ye gelir ve konservatuvardaki derslere başlar. İlk sahne dersinde öğrencilerden, bir sonraki ders için iki parça hazırlamalarını ister. Cüneyt Gökçer bu ders için, Suç ve Ceza´dan Raskolnikof, Romeo ve Juliet´den Paris´i hazırlar. Carl Ebert, Cüneyt Gökçer´in sunduğu bu rolleri çok beğenir ve Gökçer sınıfın en gözde öğrencisi olur. 1942 yılında Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü`nden mezun olur.

Muhsin Ertuğrul, Devlet Tiyatrosu ve Operası genel müdürlüğüne atanır. 1 Ekim 1949´da Büyük Tiyatro, Ahmet Kutsi Tecer´in Köroğlu Destanı ile resmen açılır. Gökçer´in bu oyundaki rolü Köroğlu´dur. Aynı sezonda, daha önce tatbikat sahnesinde Onikinci Gece´yi sahneye koyan Renato Mordo´nun yönettiği Faust´ta Mephisto´yu oynar.

Yönetmen ve oyuncu olarak sanatında olgunlaşması 1954 ile 1958 yılları arasında Muhsin Ertuğrul´un ikinci Devlet Tiyatrosu müdürlüğüne rastlar. Muhsin Ertuğrul´un Devlet Tiyatrosu müdürlüğünden istifası üzerine, yerine Cevat Memduh Altar getirilir. Altar zamanında Gökçer, bilgi ve deneyim için Avrupa´ya gönderilir. Almanya, Avusturya, İngiltere ve Fransa´nın ´Oldwich´, ´Commedia Française´, ´Thalia Theater´ gibi önemli sanat merkezlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalışır. Ünlü yönetmenlerin ve sanatçıların provalarını izleme olanağını bulur.

25 Ağustos 1958´de Muhsin Ertuğrul´dan yaş haddi nedeniyle boşalan Devlet Tiyatrosu müdürlüğüne atandığında 38 yaşındadır. Bu görevi bir yıl arayla 1983´e kadar 23 yıl boyunca sürdürmüştür. Gökçer yöneticiliği süresince repertuar politikasının belirlenmesi ve uygulanmasında önemli bir aşama olarak, Batı Tiyatrosunun başyapıtlarının yanı sıra daha fazla Türk tiyatro eserine yer verilmesini gerekliliğini savunur. Bu amaçla yerli oyun yazarlarını teşvik eder. Refik Erduran, Cahit Atay, Güngör Dilmen Kalyoncu, Yıldırım Keskin, Recep Bilginer, Necati Cumalı, Aziz Nesin, Oktay Arayıcı, Yaşar Kemal, Turan Oflazoğlu, Orhan Asena gibi oyun yazarlarının eserleri Gökçer döneminde seyirciyle buluşur.

Muhsin Ertuğrul döneminde çalışmaları başlatılan, tiyatronun yaygınlaşması politikası sürdürülür. Ankara merkeze bağlı olarak turnelerle varlığını sürdüren İstanbul, Adana, İzmir ve Bursa Devlet Tiyatrolarında yerleşik kadrolara geçilir. Gökçer´in yönetici olarak en büyük başarısı, 23 yıl boyunca Devlet Tiyatrolarını ve sanat politikasını, Türkiye´de sürekli değişimlerle devinen, çok önemli kriz dönemleri yaşayan siyaset dünyasının dışında tutması olmuştur.

Gökçer´in Devlet Tiyatrosu genel müdürlüğüne atandığı o yıllarda opera ve bale Devlet Tiyatrosu´na bağlıdır. 1959 yılında Opera-Bale Devlet Tiyatrosu´ndan ayrılsa da, 1960 yılında tekrar birleşir ve bu durum 1966 yılına kadar devam eder. Gökçer tiyatronun yanı sıra opera ve bale sanatlarının gelişmesi için de önemli çalışmalar yapar. Müzik konusunda İtalyan, koreografi konusunda ise İngiliz hocalardan, özellikle ´Dame Ninette de Valois´`den yararlanarak bu bölümlerde yeni gelişme imkânları sağlar.

1963 yılında Devlet Tiyatroları´nda ilk müzikalin sahnelenmesini sağlar. Ünlü Amerikalı konuk yönetmen Todd Bolender, Oliver D. Kingsley´in "Kiss Me Kate" adlı müzikal komedisini sahneye koyar. Bu müzikalde "Fred Graham" rolünü Gökçer oynar.

1962-1963 sezonunda başka bir konuk yönetmen Fransız Jean Mercure, Moliere´in Don Juan´ını sahneye koyar. Gökçer Don Juan´ı oynar. 1967 sezonunda ise başka bir konuk yönetmen İtalyan Maurizio Scapporo, Pirandello´nun IV. Henry adlı oyununu sahneler. 1955 - 1956´dan sonra ikinci kez Henry rolünü yorumlayan Gökçer, Scapporo´non rejisinde unutulmaz rollerinden birini ortaya koyar ve oyun 3 sezon boyunca sergilenir. Yugoslavya´nın çeşitli şehirlerine turneler yapar. Pirandello´nun yüzüncü doğum yılı için Venedik´e davet edilir. IV.Henry´nin Türk, Yugoslav ve İtalyan basınında reji ve oyunculuktaki başarısından övgüyle sözedilir.

1983 yılında 23 yıldır sürdürdüğü Devlet Tiyatrosu genel müdürlüğünden ayrılır. Bu konuyla ilgili şu açıklamayı yapar: "İdarecilik ayrı bir görevdir, gelir geçer. Ben her şeyden önce sanatkârım, rejisörüm, aktörüm. Sanatıma devam edeceğim."

1985 yılında aldığı profesörlük unvanı ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü başkanlığı ve öğretim üyeliği görevine devam eder. Prof. Dr. Cüneyt Gökçer, 1998 - 1999 öğretim yılında kuruluş çalışmalarını yürüttüğü Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünde eğitime başlar ve Tiyatro Bölümü başkanlığına getirilir.

Cüneyt Gökçer 23 Aralık 2009 tarihinde Ankara da tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle 89 yaşında ölmüştür. (Haber Vahit ŞAHİN) (Fİ)






Video Tarihi: 12.10.2016 09:48:44





Kaynak: ÖZEL HABER

Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
Yorumunuz *
Adana Büyükşehir, Türk Dünyası Tiyatro Festivali´nde
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, jüri üyesi olarak görev yaptı.
 İRFAN ATASOY, “İNCE CUMALİ”YLE SİNEMAYA GİRMİŞTİ
İRFAN ATASOY, “İNCE CUMALİ”YLE SİNEMAYA GİRMİŞTİ
Çocukluk arkadaşı Yılmaz Güney´le birlikte oynadığı ilk film olan “İnce Cumali”yle Antalya Film Festivali´nde “En İyi Film”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Yardımcı Oyuncu” dallarında dört altın portakal kazanan İrfan Atasoy, sinemada yer aldığı bu ilk filmin yapımcılığını da üstlenmişti. (Cumali KARATAŞ)
Tülin Kayhan´ın, "Mistik Yolculuğu"
Tülin Kayhan´ın, "Mistik Yolculuğu"
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı´na bağlı okuma salonlarında Ebru Sanatı eğitmenliği yapan Tülin Kayhan, 2. kişisel sergisini 75.Yıl Sanat Galerisi´nde açtı.
ADANA TİYATRO FESTİVALİ´NDE SON HAFTA
Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle gerçekleştirilen Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, son haftasında birbirinden ilgi çekici oyun ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor. 25 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında yabancı oyunları ağırlayacak festivalde, Rusya´dan Irkutsk Müzikal Tiyatrosu ´´Anna ve Amiral´´, Gürcistan´dan Eristavi Tiyatrosu ´´Vişne Bahçesi´´ ve Sırbistan´dan Belgrad Ulusal Tiyatrosu ´´Antigone´´ oyunları ile Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi´nde seyirciyle buluşturacak.
Adana´da"Geleneksel El Sanatları Festivali"
Adana´da"Geleneksel El Sanatları Festivali"
Büyüksaat´de Ziya Paşa Parkı içerisinde 21 Nisan 2017  saat 11: 00 de açılışı gerçekleştirilecek olan festival, aynı yerde iki gün süreyle açık kalacak
16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 5 Mayıs´ta Başlıyor
16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 5 Mayıs´ta Başlıyor
Operanın yıldız isimleri Murat Karahan ve Teona Dvali, 16 Mersin Uluslararası Müzik Festivali Açılış Konseri ile Mersin´de.
ÇUKUROVA VE TRT´NİN ONURU SUAT YILDIRIM
ÇUKUROVA VE TRT´NİN ONURU SUAT YILDIRIM
20 yıl gibi rekor sayılabilecek bir süredir TRT´nin”Akşam Sefası” programının şefliğini yürüten Çukurova ve TRT´nin gururu ses sanatçısı, bestekâr, aranjör, koro şefi ve eğitmen Suat Yıldırım´la Kültür Bakanlığı Beste Yarışması´nda 2.´lik ve ´Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Beste Yarışması´nda mansiyon ödülü ile “Canım Adana” adlı şarkıyla Jüri Özel Ödülü kazanmıştık. Cumali Karataş
ÇDSO´DEN EĞLENCELİ BİR KONSER!
ÇDSO´DEN EĞLENCELİ BİR KONSER!
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KONSERİ
YAZARIMIZ AHMET ERDOĞDU 1909 ERMENİ OLAYLARINI ANLATTI
YAZARIMIZ AHMET ERDOĞDU 1909 ERMENİ OLAYLARINI ANLATTI
Yazarımız Ahmet Erdoğdu Ender FM´de Gazeteci Sabit Özkeser´in konuğu idi. Programda Erdoğdu, 1909 Adana Ermeni Olaylarının 108. yılı dolaysıyla soruları yanıtladı
ADRO : "Çukurova, karnavalı iyi kullanamadı"
ADRO : "Çukurova, karnavalı iyi kullanamadı"
Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Portakal Çiçeği Karnavalının Adana´ya ve bölgeye artılar kazandırdığını ancak organizasyonun eksik olduğunu belirtti.
ADANA TİYATRO FESTİVALİNDE DÖRDÜNCÜ HAFTA
ADANA TİYATRO FESTİVALİNDE DÖRDÜNCÜ HAFTA
Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle gerçekleştirilen Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, dördüncü haftasında dopdolu bir program sunuyor.
ÇÜ Güzel Sanatlarda İllüstrasyon Sergisi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü son sınıf öğrencileri illüstrasyon sergisi açtı. illüstrasyon sergisi, öğrencilerin kendi çizim tarzlarıyla yorumladığı bir erkek portre modelinin afişlerinden oluşuyor.
ADANA´DA FERİT CELAL GÜVEN CADDESİ
ADANA´DA FERİT CELAL GÜVEN CADDESİ
Seyhan´da Erkek Lisesi ile teknik liselerin bulunduğu caddeye Gazetemizin kuruluşunun ilk yıllarında çalışan siyasetçi Ferit Celal Güven´in adının verildiğini bugün çoğu kimse bilememektedir
Klasik, jazz, pop, türkü aynı sahnede
Klasik, jazz, pop, türkü aynı sahnede
Tarihi Ramazanoğlu Konağı´nı kültür ve sanat merkezine dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass grubunu müzikseverlerle buluşturdu.
PLAK FİRMASININ KAÇIRDIĞI SANATÇI ÖZKAN CAN
PLAK FİRMASININ KAÇIRDIĞI SANATÇI ÖZKAN CAN
Müzisyen bir aileden gelen; yazan, besteleyen, yorumlayan, müzik yapımcılığı yapan ve bazı filmlerde oynayan Özkan Can müzik firmaları arasında kaçırılan bir ses sanatçısı olarak dikkat çekmişti. Cumali Karataş
KARNAVALDA TÜRK ANNELER DERNEĞİ STANT AÇTI
Her ay 60 öğrenciye burs imkanı sağlayan Türk Anneler Derneği Adana Şubesi, karnaval süresince karnaval tişörtleri, rengarenk taçlar, anahtarlıklar, renkli pazar çantaları ve daha bir çok ürünü karnavala katılanların beğenisine sunuyor.
PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI´NDA KOSTÜM YARIŞMASI
PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI´NDA KOSTÜM YARIŞMASI
Adana´dan Cemre Yiğitşahin´in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci İstanbul´dan Oğuz Şahin olurken, üçüncülüğü İstanbul´dan Ezgi Gülmen elde etti
5.BURHAN GÜNEL ANMA GÜNÜ VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİĞİ
Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL için 7 Nisan 2017 Cuma günü (yarın) saat 18.00´da Antakya HATMEK Salonunda; gerçekleştirilecek "5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği"ne edebiyata ve sanata gönül vermiş dostlarının katılımı bekleniyor
“ARATOS BELGESEL VE KISA FİLM GÜNLERİ” BAŞLIYOR
Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri adıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğin, 8-10 Nisan tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak
DO.DR. AKDOĞAN HİTİTÇE 170 TABLETİN ÇEVİRİSİNİ YAPTI
Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde 2010 yılında yapılan toplantı sonucunda, Boğazköy´den ele geçen yayınlanmamış 170 tabletin yayın hakkı verilen Doç. Dr. Rukiye Akdoğan 2010-2014 yılları arasında bu orijinal tabletler üzerinde çalışarak tabletlerin transkripsiyon (çeviri yazısı) ve kopyalama işini tamamladı
Adana´da "Sümelek Günleri"
Adana´da "Sümelek Günleri"
Adana´da, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, geleneksel "Sümelek Günleri" düzenlendi.
Seyhan Belediyesi bölge şampiyonu oldu
Seyhan Belediyesi bölge şampiyonu oldu
Kahramanmaraş´ta düzenlenen şampiyonada bölge birincisi oldu. Geçtiğimiz ay Adana´da düzenlenen şampiyonda 3 kategoride birincilik elde eden ekip, Kahramanmaraş´ta düzenlenen bölge şampiyonasından da Yıldızlar ve Gençler kategorisinde 2 kupayla kente döndü
Adana Devlet Tiyatrosu´nda bu hafta
“The Gagfather”, “Üç Kız Kardeş”, “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” ve “Ermişler ya da Günahkarlar” seyirciyle buluşacak
“İSTİYORUZ Kİ ŞEHRİN HER YERİNDE ETKİNLİKLER OLSUN, HER YERİNDE STANTLAR KURULSUN”
“İSTİYORUZ Kİ ŞEHRİN HER YERİNDE ETKİNLİKLER OLSUN, HER YERİNDE STANTLAR KURULSUN”
Portakal çiçekleri açmak için yine karnavalı bekledi. Ama sevgili Ali Haydar Bozkurt her zaman olduğu gibi ilk röportaj sözünü bana ve Yeni Adana Gazetesi´ne verdi:
EKONOMİYE BAKIŞ
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
KALAYLI BAKIR SAHANDA ÇAY
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
AKP´NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONDA ELE ALINIRKEN, “REJİM DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR” ELEŞTİRİLERİ SÜRÜYOR
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
İRFAN ATASOY, “İNCE CUMALİ”YLE SİNEMAYA GİRMİŞTİ
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
ATA´YA MEKTUP
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
MONDROS MÜTAREKESİNİ VE SEVR ANTLAŞMASINI RED EDEN, ÖZGÜRLÜK, EGEMENLİK VE ÇAĞDAŞLAŞMA GÜNEŞİ OLARAK 23 NİSAN 1920´de VAROLAN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ´nin DOĞUŞ VE VAROLUŞ NEDENLERİ
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
21.12.2015 DEN 23.11.2016 YAZI VE RÖPORTAJLAR-5
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
İNANMAK BU OLSA GEREK.
KONUK YAZAR
KONUK YAZAR
Celal TOPKAN- CUMHURİYETİN 93. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ATATÜRK´Ü ANLAMAK VE KAVRAMAK
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN MAHİYETİ VE NİTELİĞİ
Ahmet  DUMAN
Ahmet DUMAN
“Yok, Hükmündedir” in Hükmü…
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
16 NİSANA DOĞRU, İZLENİMLER, DUYGULAR…
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
SAHADAN GÖZLEMLER: HAYIR YÖNÜNDE
Cihat OVALI-SPOR YORUM
Cihat OVALI-SPOR YORUM
82.DAKİKADA GÜÇ BİTTİ
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
BACASIZ FABRİKA TURİZM SEKTÖRÜ 2017´DE NE DURUMDA?
İlhan ALPER
İlhan ALPER
UÇAN ADAM İRFAN ATASOY
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
İnsanlığın Derinleşen Sosyal Sorunlarını Çözecek Olan İnsan Beyni mi? Yapay Zeka mı?
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
SOSYAL DEMOKRASİ VE EKONOMİ
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
Sevgili dostlar merhaba,
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
ZELİHA VE ÇOCUKLARI
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
“ARTIK MECLİS VAR !”
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Celal Topkan
Celal Topkan
GELECEK SENİN DÜŞÜN VE ÖYLE KARAR VER
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
GENÇLİK KÜLTÜRÜ VE BAŞARISIZLIK
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
İNTİHAR BELGESİNİ YIRTAN MECLİSTEN ARDINDA İNTİHAR MEKTUBU BIRAKAN MECLİSE
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
´Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın.´
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
MİLLİ BURJUVAZİYE SEVABINA ÖNERİLER -1 –
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Hayallerim Var!
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
ERGENEKONCULAR
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
BUGÜN ÖĞRETMENLERİN MAAŞ GÜNÜ
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
ERDDOĞAN´IN MİTİNGİNDEN İZLENİMLER
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
İHTİYARLAR PERİŞAN EDİLMESİN
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
ÇOCUĞA ŞİDDET
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Bugün
16 °C
Cumartesi
13 °C
Pazar
13 °C
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg

HAFTANIN PANAROMASI