Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


ÇAY TEPSİSİ

Okuduğu kitaptaki bir cümle bazen insanı alıp çok eskilere götürüveriyor.


Serin bir Haziran sabahında, Tunalı'nın ara sokağından veda edişimizle sonlanıyordu Ankara yıllarımız.

Geceden yola düşmüş nakliye şirketiyle eşyalar önde, yıllar evvel yine bir haziran sabahı, biraz da yolumuz gurbete düştü, duygusuyla yerleştiğimiz Çankaya Cinnah Caddesi’ndeki o evden sonra, o mesafeli medeniyet havasını içimize son bir kez daha çekerken bu defa da ayrıldığımız için hüzünlü, ama yıllardır gurbette dolaşmış insanların, doğduğu topraklara kavuşuyor olmasının verdiği heyecanla sevinçli biz arkada, alaca karanlıkta yola koyulmuştuk Adana'ya doğru.

Merkez Park’ın karşısında, o zamanki evimize vardığımızda bir taraftan bizi karşılayan ailelerimiz bir taraftan da nakliye firması çalışanları eşyaları çoktan yerleştirmeye başlamışlardı.

Üzerimizde ne taşınma yorgunluğu ne de yol yorgunluğu kalmıştı, öyle ya ailemi kucaklamış, hasret kaldığım topraklara kavuşmuş, bu çok tanıdık havayı yeniden içime çekmiştim.

İlk kez orada gördüğüm, sonrasında sağlam bir komşuluk ve arkadaşlık ettiğim bir hanım, elinde, içinde ince belli bardaklara konmuş, mis kokulu çayların olduğu koca bir tepsiyle açık kapıdan içeri süzülmüş ve "uzaktan geldiniz, yorgunsunuzdur." diyerek hepimizi şaşırtmıştı.

Yıllardır şehir şehir, kasaba kasaba dolaşmış, pek çok insan tanımış, hepsi birbirinden iyi dostlar, komşular edinmiş ben, kendi memleketimin o içten samimiyetiyle bir kez daha kalbimden vurulmuştum.

Böyleydi Adana işte.

Çay tepsisi kadar sıcak.

"O insanların yüzleri var ya yüzleri, dağıttıkları çaydan daha sıcaktı." derken boşuna demiyordu aslında yazar.

Düşündüm de hayatım boyunca karşılaştığım iyi insanların sıcacık yürekleri ısıtmıştı beni de.

Hepinizin üzerinde olsun böyle insanların eli.

Şimdi ben ne zaman o çok iyi arkadaşlık yaptığımız, karşılıklı kapılarımızı açtığımızda birbirimizin güler yüzüyle karşılaştığımız o apartmanın önünden geçerken hep onu anıyorum.

Geçtiğimiz yıllarda Bodrum'da geçirdiği trafik kazasıyla aramızdan ayrılan, bir tepsi çayla gönlümüzü fetheden o güzeller güzeli komşum gibi karşınıza hep iyi insanlar çıksın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00