Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Her bir nefes, bir bayram!


Olgunlaşmak, yaşamın her zorluklarıyla başa çıkmaktır. Zamanla anlayışlı, sabırlı ve daha çok yaşama tutunmuş oluyoruz. Yani ne kadar yaşanmışlık, o kadar tecrübe .

Çocuklar bayramın en özel varlıkları.Harçlık kavramı yüzünden severler bu özel günleri. Yaş almış büyüklerimiz de hatırlanmak, sevilmek için beklerler.
Tüm dünyada artan ,görünmeyen coronavirüs vakaları ve sürekli değişen varyantları nedeniyle uzun zamandır alışılandan farklı kutluyoruz bayramları.
Kaybettiğimiz sevdiklerimizin acılarına alışmaya çalışırken, bu kayıplara yenileri ekleniyor.
Ama insanoğlu mecbur kalınca her şeye alışıyor. Artan vefat haberleri bile sıradanlaştı.
Farklı kutladığımız bayramlardan biri daha geldi. 
Peki kurban bayramının idrakında mıyız acaba?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. ... 
Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.
Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olur.
Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür.
Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

Başlıkta da belirttiğim gibi , aslında nefes almak, görebilmek, duyabilmek bayramdır anlayana. Özellikle hissedebilmek, akıl sağlığı ve beden sağlığı. Sevdiklerimizin kıymeti, değerli olduğunu hissettiğimiz yaşam koşulları bayramımızdır. Bunları ancak kaybettiğimiz zaman dünyamız yok olmuş gibi hissediyoruz ama bu değerlere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzun farkında değiliz malesef.

Her Perşembe günleri KADİRLİ Kadınlar Meclisi İnstagram Facebook ve Twitter hesaplarından , emekçi kadınların ürün tanıtımlarını bulabilirsiniz. Ayrıca Pazartesi günleri faydalı bilgilerin paylaşımlarını ve haftanın her günü, yaptığımız etkinlikleri bulabilirsiniz. Taleplerinizi ve eleştirilerinizi özgürce yazabilirsiniz. Kadınlar özgürce yaşayamazsa eğer hiçbir zaman gelişmiş bir ülke olamayız. Tüm Kadınları birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Elele verirsek daha güzeliz daha güçlüyüz . 
Yakında engelli ve kaybolma riski yüksek olan tüm vatandaşlara yönelik “sevgi izi”
uygulamasını gerçekleştirmek istiyoruz. Değerli gazeteci ve televizyoncu Müge ANLI hanıma bu uygulama için sonsuz teşekkür ediyorum. 
Kendisine veya bir yakınına “sevgi izi” yaptırmak isteyenler “KADİRLİ POSTASI GAZETESİNE”, “YENİ ADANA GAZETESİNE””KADİRLİ BELEDİYESİNE” ve “KADİRLİ KAYMAKAMLIĞINA”veya “KADİRLİ EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFINA” ulaşabilirler. 

Arefe gününde canım babamı ziyarete gittim. Çünkü o hep, ölmüşlerin bayramı , yaşayanlardan farklı olarak arefe gününde kutlanır derdi. Anneciğimi çok özledim tedbirli şekilde ziyaret edeceğim.
Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Özlemle beklediğimiz coşkulu kutlamalarda buluşmak dileğiyle tüm islam aleminin mübarek kurban bayramını gönülden kutluyorum.

Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın. Aldığınız her nefesin bir bayram tadında olduğunun farkına varın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04